Sista för i år..

Ja, sista inlägget för i år.
Det har hänt en del saker i mitt liv.
Men ska inte göra en stor sammanfattning bara ta ut de bästa bitarna ur kakan.

I början av året kan jag inte minnas att det hände så mycket i mitt liv. Jag lekte mesta och tjänade lite pengar. En del jobb är helt underbara!

Studenten för många av mina vänner var underbar. Jag och Elin försökte hinna med så många som möjligt den eftermiddagen och vi lyckades riktigt bra! Björn Rosenström på hög volym i bilen sen var den dagen kanon!

Sommaren 07 var inte den bästa. Vädret gjorde sitt men med fint besök från USA höjde temperaturen på sommaren lite iaf. Annars jobbade jag bort hela regnperioden.

En flytt till Halmstad var det sen. Helt underbart har det varit hittills. Studierna har varit upp och ner men alla mina nya vänner har bidragit till en helt fantastisk höst!

Och nu är det vinter. Eller vet inte om jag kan kalla det vinter. Har sett snö en gång och den var hemhemma. Men har inte kunnat åka skidor nåt när jag varit här hemhemma nu. Men sånt är livet. Jag är glad att jag ska hem den tredje för jag behöver lite lugn och ro.

Ja, det var mitt år. Inte så händelserikt med jag är nöjd ändå! Jag har klarat av att bo ensam i en lägenhet och ta hand om mig själv! Jag är stolt!

Frölunda - Linköping i Skandinavium
var det som gällde i dag. Riktigt dåligt spel till en början men sen blev det två poäng till slut iaf. Tur är väl det! En fin avslutning på detta år men jag hoppas att det blir en ännu bättre avslutning i morgon. Mina närmsta vänner och jag ska laga god mat och njuta av varandras närvaro innan alla åker åt olika håll igen. Ska bli underbart!

Ha nu en trevlig fortsättning och ett riktigt gott nytt år! Glöm inte att sväva lugnt! //ANNA


I will follow you into the dark.

Jag har precis sett på 4 avsnitt av en tvserie jag genuint gillar. Jag har insett att jag behöver Paris på min vägg, en plasthäst att prata med och Seder istället för påskgodis. Okej, de sakerna kanske inte gör mitt liv bättre. Men Paris på min vägg och en Captain Oats hade definitivt gjort livet lite mer spännande.

Förövrigt sitter jag fortfarande förstummad över vår julgran. i år är den verkligen topnotch. Änglarna hänger på exakt rätt plats, smällkaramellerna är perfekt utplacerade och man ser igenom den. Med det menar jag att vi placerat ut pyntet strategiskt. Färgklickar varvat med lugna toner av vitt, och ljusgult. Ni förstår inte hur vacker den är.

Vårt tvrum har invaderads av bastubadande pojkar som just nu dricker folköl och spelar NE. Höga skrik och frustration blandas med skratt och bankande i bordet. Det är jul på riktigt när min brors vänner kommer hem.

Idag åkte jag och min mamma till en närliggande stad för att leta balklänningsmodell och tyg. Mönstret är beställt och tyget är förmodligen klart. Jag måste bara rådfråga någon först. Hur som haver är jag inte väldigt pratsam av mig, men det var butiksinnehavaren. Hon pratade konstant från det att vi steg innanför dörren tills dess att hon höll upp dörren för oss och följde oss ut och berättade om Storgatans juldekorationer och om hur affärerna hjälper till att betala en del, men hur det kommer tillbaka i form av roliga händelser och musik.

Dagens låt: Death Cab For Cutie- Passanger seat

When you feel embarrassed then i'll be your pride
When you need directions then i'll be the guide
For all time.
For all time.

//Elin

Juldagen

Ja, det var najs. Eller iaf till en början. Alla myste och det blev en lååång promenad till den lokala krogen som de flesta var samlade vid. Men innan dess var det paketöppning. Jag fick en bok och ljus. Sen var det fest som gällde. Vänner är verkligen underbara. Det var många skratt som hördes den kvällen. Och att sitta i badkaret med Elin och diskutera livets bekymmer var inte helt fel, det måste göras om! Jag fick en annan synvinkel på livet på något sätt. Det var genuint trevligt alltså! Haha! Väl på krogen träffade jag några gamla vänner. Det var inte lika gemytligt, men iaf. Det hade gjorts om på dansgolvet och det är farligt att ha en hög trappa bara sådär. Lite jobbigt, framförallt farligt i fyllan och villan. Men jag överlevde, med nöd och näppe.

En vän åker i morgon men först ska jag samtala med henne via telefon. Det ska bli kul. Kommer att sakna dig! Men denna gång dröjer det absolut inte tre månader innan vi ses. I min lägenhet i Halmstad är dörren alltid öppen för dig!

Nyår blir lugnt ute i skogen. Det ska bli skönt. Ta det lugnt. Innan dess ska  jag ha läst ut minst en skolbok, hjälpa syster att flytta, rensa ur mitt rum, njuta av att hela familjen är samlad, fira en födelsedag och hoppas att det blir lite kallare så det åtminstonde blir lite rimfrost.

Nu blir det sängen. Om jag ska orka i morgon hela dagen måste jag vara utvilad. Blev inte tillräckligt med sömn i natt. Men det är en annan femma. Ha det bra! Sväva lugnt! //ANNA

Christmas in my world.

Jag sitter och lyssnar på julmusik och HottisGottis lämnade mig för en stund sedan efter en natt som precis som föregående år, handlade om samma sak. Galet.
Gårdagskvällen blev bra. Från att ha varit sur som ättika och negativt inställd till hela kvällen lyckades jag med bedriften att bli på bra humör och faktiskt tycka att det var roligt. Bäst var att träffa gamla gänget och andra vänner som befinner sig på annan plats i vanliga fall.
Förövrigt lyckades jag vrida om armen på en killen. Man tar inte på mig ostraffat.
Fick ett kryptiskt sms av Ena innan, vet inte hur jag ska tolka det.

Jul är nästan över och det är min absoluta favorithelg. Dagen och natten innan julafton bestod av julfika med Anna och städning av huset samt pyntning. Ni vet alla hur min familj är, och många av er har städat mitt hus. NU är det renare än någonsin, och granen blev riktigt bra iår. Pappa och jag gick in för det iår på ett helt annat sätt. Vi dekorerade inte- vi arrangerade. Vi planerade vart ljusen skulle sitta för maximalt ljusutsläpp, vi prövade oss fram till kulornas plats, vi tog bort, och la till beroende på färg och form. När sedan glittret och stjärnan skulle upp blev granen perfekt. Jag ska ta en bild på granen och minnas den som den genom tidernas vackraste gran. För det är den.

Julafton bestod av en tidig morgon och bilfärd till farfar. Tydligen har jag slagit mig på fingrarna med en hammare- mina julnaglar uppskattades inte. Som vanligt gjorde jag och farfar narr av min broders numera runda kroppsbyggnad. Dessutom blev det pikar på vem som brukar vara ute och ränna om nätterna. Jag och farfar håller ihop, we've got eachothers back.. så att säga.

Migränanfall och diverse trötthet gjorde att julmiddagen blev sent på kvällen, och paketöppningen ännu senare. Bäst för denna julmiddag var att min pappa lyckades med att bryta tradtionen med att spilla ut en flaska julmust över mig. Grattis pappa.
Julklapparna var bra, mycket bra. Numera sitter jag konstant klistrad framför tv'n och ser på the O.C. Emellanåt lyssnar jag på Timo med.
Förövrigt har min familj en gedigen tradition av julrim. Alla paket ska rimmas på och det ska göras ordentligt. I år fick vi bland annat lyssna på julrim som innehöll  orden 30-åriga kriget, jude med en lustig hatt, familjen Carleone, tigerfäll och grevé. Deeutom sparas alla rim för framtida minnen. Jag ska hitta ett bra rim som skrivits och visa er. NI kommer bli förundrade på kreativiteten i denna familj.

Dagens låt: Dolly Parton- Winter Wonderland

Sleigh bells ring
Are you listenin'
In the lane
Snow is glistening
A beautiful sight
We're happy tonight
Walking in a winter wonderland


//Elin

Julafton

Ja, nu är den över. Min jul tog slut med paketöppnandet vid klockan två i dag. Men julen ska vara så mycket mer. Det är svårt närt traditioner bryts för jag tycker om att göra som det brukar göras. Julafton var i går för min del. Familjen och några släktingar var här. Massor med paket fick jag. Har tydligen varit en riktitg snäll flicka. Fick några roliga saker som är värda att nämna:

Högtalade till min dator - Nu kan det bli partaj när som helst!
Matberedare - Hm, en hint att jag ska börja göra mer komplicerade maträtter och baka mer
USB-lampa - Så jag kan sitta och skriva på datorn utan att störa någon annan
Spelet "Med andra ord" - Finns det nåt roligare spel nu för tillfället?!
En köttätande växt - Från kära broder som tyckte jag behövde en levande flugfångare
Sadelvärmare - Jag ska inte behöva frysa om rumpen när jag cyklar i det svinkalla Halmstad
Strykjärn - Ja, kan vara bra att ha kanske. Lite vuxenpoäng iaf
Elvisp - Detta önskade jag mig faktiskt. Fråga mig inte riktigt varför men det kan vara bra att ha :)

Ja, det var ett urval. Julen är en underbar tid. Gav bort en hel del fina presenter också men det orkar jag inte skriva om. Min syster fick iaf en bok som heter "I värsta fall". I den stod det bl a hur du hoppar ur en bil i farten, vad du gör om du blir ormbiten och hur det går till att göra en 180 graders sväng, steg för steg, i farten med bilen. En nödvändig bok helt enkelt!

I morgon blir det den lokala krogen som det brukar bli på julagen. Vännerna ska samlas och mysa ganska stor del av dagen. Länge sen. Det är inte ofta alla samlas och nu tror jag ingen fattas! Det känns underbart! 

Nu måste jag sova för jag ska köra bil om sju timmar till julotta! Ha en bra sista timma på julafton 2007! Glöm för all del i världen inte att sväva lugnt! //ANNA


Jack Frost's nipping at your nose.

21 december idag och ett efterlängtat jullov har äntligen inletts. All trötthet kom på samma gång och jag vet inte hur jag ska överleva kvällen.

På tal om kvällen, hela klassen skall ha glögg/pysselkväll och stämningen är på topp. Vi började ladda redan klockan 09.00 imorse med hjälp av kortleken, "ta-på-låret-leken" och 2 lådor pepparkakor. Dock gick jag mest runt och spred kärlek och julstämning men lyckades även få in en örfil mitt upp i alltihop. Och att jag råkade sparka ut en hel burk pepparkakor kan vi vara tysta om.

Systrarna Carlsén gjorde som vanligt ett bra jobb med att förgylla vår avslutning men mest imponerad är jag ändå av vår eminenta elevrådsstyrelse (hosthost) som hade lottdragningen till studenturspringet. Jag och Therese hade slagit in 15 paket, och lika många kinderägg hade ätitis upp. Dragningen gick enligt planerna, tyvärr hade en del missförstånd gjorts och folk uppfattade inte att "samhäll-språk" är två klasser men springer ut samtidigt. Men sådant är livet.

Nu blir det till att packa spinningkläder och invänta Halmstadstjejen.
Au revoír!

Dagens låt: Sandi Thom- Superman

Some of us are reaching for stardust
Some of us are digging for gold
But it won't mean a lot on a mountaintop
When the wind reaches out for your soul



//Elin


It's over.

Jag är klar. Religionsarbetet är någonstans i cybervärlden och mitt jullov har nu officiellt inletts. Ett lov har nog aldrig kännts mer nödvändigt. De senaste dagarna har min väckarklocka ringt lika ettrigt samma tid, men min egentliga uppstigningstid har förskjutits med en sisodär tio minuter varje dag. Min uppvakningstid däremot, den har inte inträffat före 10 en enda dag. Häromdagen somnade jag nästan i duschen och kom nästan försent till skolan. Jag kommer aldrig försent till skolan. Denna veckan har varit förrädisk och hemsk.

Imorgon måste jag likväl gå till skolan tidigt. 2007 års sista protokoll skall avslutas och jag tänkte att om jag ska ka kunna njuta av mitt jullov fullt ut, måste jag jobba in i sista sekunden. Jag ska rätt in i kaklet så att säga.

Jag känner att jag försummat min kostcirkel de senaste dagarna och fick kritik igår av ett helt bord som väntade på en förlovning. Hur som så äter jag mycket, men hinner inte alltid. Istället för riktig mat äter jag istället saker med bra sockerhalt i, idag smällde jag till exempel i mig 4 kinderägg. Anledningen var att elevrådet skall spexa till det imorgon och vi behövde kinderäggsleksaksskalen. Jag önskade även God Jul å Elevrådetsvägnar och delade ut två kinderägg till förbipasserande individer. Först såg de nervösa ut, sen ville de inte ha, men med min övertygelse och den charmen jag besitter så kunde de inte motstå.
Jag gjorde en god gärning och kommer förhoppningsvis få lite bättre karma.

Dagens låt: Beatles- Let it be

And when the night is cloudy,
There is still a light that shines on me,
Shine on until tomorrow, let it be.
I wake up to the sound of music
Mother mary comes to me
Speaking words of wisdom, let it be.

//Elin

Den som väntar på nåt gott..

Ja, så är det verkligen nu. Har julstädat hela min lägenhet. Känns kul att komma hem till nåt fint efter jul och nyår. Hemresa är alltså på g nu. Det ska bli skönt att komma hemhem. En bussresa väntar men jag somnar nog ganska fort. Sovit lite dåligt några nätter så det ska bli skönt. Kanske titta på en film eller nåt på bussen. Samtala med Madde kanske. När jag kommer hemhem iaf ska jag och mor skrapa triss. Målet är att vinna en miljon. Det skulle vara väldigt skönt. Men jag trivs med mitt liv ändå. Julafton om fyra dagar och en minijulafton om tre dagar. Det ska bli spännande att inte göra som vanligt. Även om traditioner är najs så måste livet förändras lite också! Hoppas bara på liiiite snöflingor på julaftonsmorgon. Det är allt jag begär :)

Nej, nu ska jag plocka ihop det sista och sen bege mig mot bussen! Ha det bra alla kära vänner så ses vi kanske i den lilla staden Ulricehamn under mitt "lov". Sväva lugnt! //ANNA

Hur många gånger duschar du? För jag duschar varje dag.

Vart jag än går, och vart jag än vänder mig möts jag av något som har att göra med nästa höst att göra. Det har medfört att jag nu inte längre kan umgås med tre utav de personer som jag umgås mest med i skolan. Numera är det enda, och jag menar verkligen det enda, vi diskuterar färg på gardiner, dörrmattor, att det kommer vara ett råtthål, 5000-bitars pussel, Ullared, billiga köksbord, tvapparater och allt annat som kan behövas. Ena tog det hela lite längre när hon insisterade på att vi ska ha med oss ved. Ved. Till en lägenhet. Bara för att de får ta med sig sina toalettstolar när de flyttar i Norge, betyder det inte att de inte har elektricitet i lägenheter.

I juletid förbyts min personlighet. Jag blir jultokig. Idag hade vi julfika med orienteringsgymnasiet och en skidåkare och en orienterare skulle inte följa med. Det slutade med att jag skällde ut dem för att de inte har någon julkänsla what so ever, och att jultomten förmodligen aldrig kommer komma hem till dem iår. Sedan skrek jag ut över hela staden att de är är hädare som sviker julen och Grinchen personifierad. Dessutom fick jag in att det är "sådana som ni som skapar hat på internet". Björn Gustafsson ftw.

Nu sitter jag och skriver på samma religionsarbete som föregående kvällar. Av någon anledning känns arbetet bara större och mer invecklat för var minut som går. Det kan bero på att jag sitter här och förgyller eran kväll när jag istället borde lägga fokus på tinninglockar, meditation, spiritualitet och synagogor.

Förövrigt kom min mamma in förut och sa att hon och pappa skulle värma glögg av den andra sorten (starkglögg), sedan lade hon till "Jag kan värma vanlig glögg om du vill ha... Det är inte det att du inte får av den andra, om du vill får du det. Men eftersom du sitter och skriver och så, så kanske du tappar koncentrationen..."
Min mamma tror jag är alkis.

Dagens låt: Imogen Heep- Hide and Seek

spin me round again
and rub my eyes,
this can't be happening
when busy streets a mess with people
would stop to hold their heads - heavy

hide and seek
trains and sewing machines
all those years
they were here first



//Elin


Kill your darlings.

På fredag är det deadline för ett religionsarbete. Arbetet får max innehålla 7 sidor och det går ut på att man ska jämföra två religoner eller livsåskådningar. Jag valde judendom och New Age, problemet är att jag i nuläget har 5 sidor ren fakta om judendomen, 1 sida om New Age och absolut ingen diskussion eller jämförelse.
Jag är körd, finito, kaputt.
Min lärare föreslog att jag skulle sålla. Sedan sa hon "Kill your darlings Elin, kill your darlings".
Direkt efter kom min svensklärare ut från ett annat rum och hörde min klagan och även han sa "Kill your darlings".
Är det ett sammanträffande att det händer så många sammanträffanden i just mitt liv eller försöker Gud säga mig något?

Dagarna nuförtiden handlar mest om min framtid och huruvida vi behöver köra en eller två bilar upp fyllda med pasta. Planerna smids för fullt och jag förväntar mig att jag inom ett år kommer tala perfekt flytande norska.
Hösten 2008 kan inte bli annat än bra.

Idag kom ett annorlunda julkort till vår postlåda. för det första stod endast min pappas namn på kuvertet, för ja det låg i ett kuvert, och dessutom fanns det ingen addressat. Jag förstod att det var ett julkort, men hade förväntat mig ett med tomtar, renar, snö och juleljus på framsidan. Istället fick jag se ett A4 papper med dataskriven text på. Det var en av våra grannar på ön som jag antar lever i tron om att han är en erkänd och uppskattad poet. Jag skulle ha högläsning men kunde inte hålla mig för skratt. För första gången någonsin har jag fått ett julkort som innehåller orden näktergal, geniknölsgnuggande, Nirvana, glada tillrop och ryggdunkningar. Att man dessutom informerar om ett framtida knytkalas som kommer innehålla förhållningsregler gör saken bara ännu roligare. Alla vet nämligen att när kustbor festar, fester de ordentligt.

Jag fick veckans bästa sms innan. I Halmstad finns det inga fina hus och ingen att promenera med. Oroa dig inte Anna, snart är du hemma och vi kommer sitta ihop som vanligt.

Idag skulle skolans elevrådsstyrelse ha julfika. Tydligen hade jag hand om det, eller jag var en av två som hade hand om det. Men eftersom vi är en väldigt snäll styrelse som gillar sina studenter bjöd vi in andra. Hela NS och Ena kom förbi och drack glögg åt pepparkakor och bidrog med förslag. Fikan blev lyckad, jag sa upp en kanotvänskap och fick reda på att jag ska ha min Kretaoutfit på mig på julavslutningen och "shakea" mig själv.

Min jul är förgylld och har aldrig sett bättre ut.

Dagens låt: Jewel- You were meant for me

I brush my teeth and put the cap back on
I know you hate it when I leave the light on
I pick a book up. Turn the sheets down.
Take a deep breath and a good look around
Put on my pjs and hop into bed

Dreams last for so long
Even after you're gone
I know you love me
And soon I know you will see
You were meant for me
And I was meant for you


//Elin


Captain Jack Sparrow.

Jag gör något som jag aldrig gjort förut.
Jag pluggar på en lördagskväll.
Hur kunde mitt liv ta en så tvär vändning att jag faktiskt gör det frivilligt? Eller rättare sagt, när blev jag så amibitös att jag väljer det? För ja, enligt åtminstonde en person i den här kommunen så är jag seriös. Det tråkiga var bara hånskratten som kom från resterande kring bordet när han sa det.

Ikväll tog jag emot ett samtal som innehöll skönsång, någon sorts deeptalk om känslor och diverse försök att få mig att förstå att jag borde känna mig smickrad.
Tack för att ni livade upp min kväll.

Igår pratade jag i telefon från 20.15-22.52.
Jag har aldrig gillat telefoner men det går an när det gäller framtiden.
Stora tékoppar, ljudböcker och brädspel kan inte bli annat än bra.

Nu ska jag fortsätta kolla på pirater och läsa Du sköna nya värld.

Dagens låt: Incubus- Pardon me

So pardon me while I burst
into flames.
I've had enough of the world
and its people's mindless games.
So pardon me while I burn
and rise above the flame.
Pardon me, pardon me...
I'll never be the same!

//Elin

12 dagar kvar, eller 11 kanske

Ja, snart är det jul. Jag väntar på att stressen ska komma krypandes och krålandes efter mig men detta har inte hänt ännu. Det kommer inte hända heller, hoppas jag. Jag sa ta det lugnt under jul och njuta. Trots att den är uppdelad i två dagar i år kommer det blir grymt bra! Jag får vara med familjen och släkten. Det är inte illa pinkat.

Något som är lite mindre kul är att majoriteten av alla studenter på Halmstads Högskola är ute och skakar rumpan i dag. Det är onsdag och det menas med kårpub. Det ska vara den roligaste onsdagen på hela året och jag sitter i min mögliga soffa. Eftersom jag bor i ett studentområde betyder detta att det är kanske 5 förfester i huset. Detta medför falsksång, hög musik och alkohollukt. Konstigt att jag inte känner den lukten när jag är på. Haha! Men en sak är jag glad över. Jag kommer vakna tidigt i morgon, inte ha huvudvärk, göra frulle, titta på julkalendern och sen gå och se på luciatåg i den stora salen. Det ska bli MUMMALAINEN! Morgondagen ska också ägnas åt statsvetenskap. Lördag närmar sig. Det ska bli spännande. Men jag tar livet med ett leende! Jag och grannen hade trevligt i går kväll. Allmänt mysigt med ljus och julmusik. Vi började prata om ord som beskriver en människa. Jag blev sexig, kinky och positiv. Tack för den kära granne! :)

Elin är en underbar vän som jag saknar. Hon är inte bara min bloggvän. Hon är min vän också. Samtalet i måndags värmde, trots den bitande kalla vinden. Det märktes att vi inte hade talats vid på länge. Hade mycket att prata om. Men sen dog min telegon. Måste lämna in den snart. Men jag är glad att jag har en telefon och gratis sms!

Ska titta på tv lite nu innan det blir sängen. Kan hända att jag går upp och bankar sönder mitt kylskåp för det tråkiga ljudet hörs när jag står i duschen. Det kan inte vara bra alls. Varken för mitt temperament eller för kylskåpets hälsa.

Jag hoppas alla mår bra, för det gör jag! Livet leker och jag njuter av vännerna! Sväva lugnt! /ANNA

Babe, you make my day golden.

Imorse vaknade jag på det bästa sättet någonsin. Min hund skällde, och tro mig, nuförtiden är det inte en ovanlighet. Som vanligt hasade jag ner på golvet utan någon som helst tanke på att det skulle bli kallt utan täcke, vilket det blev. Hur som, ner på golvet kom jag och röjde runt för att han skulle få lägga sig. Men nej, det var inte nog, han fortsatte skälla så istället la jag mig längre in mot väggen och gnyr och gnäller över det faktum att min skönhetssömn är förstörd och jag kommer få gå till skolan som Pomperipossa. Vad gör han? Han hoppar upp i sängen, lägger sig intill mig och sträcker ut sig raklång. Kan man vakna bättre, I don't think so. Istället blev jag överglad och började vräka superlativ över honom, till slut gick det hela överstyr och mamma kom in och frågade varför jag pratar med hunden.
Varför? För att när man inte har någon annan att sova med får man glädjas över att någon tycker om en.

Morgonen fortsatte med årets bästa löprunda. Ner till skottek, till stationen och backintervaller upp. Vid mitten, när stegen tillbaka ble färre och färre, hände ett chrisnukka-miracle, det börjar snöa. Det yr, runt och upp, fram och tillbaka och jag blir barnsligt lycklig. Tydligen fick jag ett leende som varade ända upp till backens slut.
Rundan innefattade även ett hallelujah-moment då jag började dansa och hoppa framför mina vänner i hopp om att sprida julefrid. Martina uppskadde dessutom mina försök att glädja då hon tyckte att de flesta bilisterna kollade mer på min dans än deras pinade ansikten, inget ont som inte för något gott med sig.

Den lunch jag planerade på att äta i lugn och ro tillbringades mest dubbelvikt av det faktum att min parallellklass hade matkrig. Eller inte hela, 2 av hela klassen. Det som slängdes var knäckebröd, vatten, mjölk, grillkrydda, potatismos, vatten/saliv samt en papperskorg. I den ordningen, just like that.

Min moder sitter någonstans i huset och sjunger lucialåtar. Vi jobbar hårt på det här med julefrid, lusselåtar är ett steg i rätt riktning. Jag funderar på att gå och hjälpa henne. Hon behöver någon som kan ta de höga tonerna. Och de låga. Hon behöver någon som kan sjunga, punkt.

Dagens låt: the Fatboy Slim- Weapon of Choice

Don't be shocked by tone of my voice
Check out my new weapon, weapon of choice
Don't be shocked by tone of my voice
Check out my new weapon, weapon of choice, yeah


//Elin

Bro's over hoes.

Idag är jag med om saker som tyder på att jag antingen är 1-galen eller 2- synsk.
Jag hoppas på tvåan eftersom det låter lite bättre att säga "jag är synsk" än "jag är galen" på krogen. Och ja, det är på krogen sanningen visar sig.

Det som hänt udner dagen, som har gett mig kall kårar är följande:
Jag tittar i mitt glas efter siffran och ser nummer 20- nästa år fyller jag 20.
Martina titar i sitt glas och ser nummer 2- hon har två systrar.
Martina tittar i sitt glas och ser nummer 18- hon är 18 år.
Daniel och Nils tittar i sina glas och bägge finner siffran 32- soulmates, bro's over hoes ya kno!

Nästa sammanträffande är att jag pratar om mina naglar med Daniel, varpå nästa konversation som startas med en helt annan person, inleds med en konversation om mina naglar.

Sista sammanträffandet är att jag sitter och dricker glögg, varpå "nagelkillen" säger att han skall gå och dricka glögg.

Det kan inte vara en slump att allt som sker mig under dagen, sker i repris på ett eller annat sätt. Imorgon skall jag inleda ett nytt experiment då mitt nagellacksexperiment inte gav den utdelning jag hoppats på.
Imorgon skall jag testa om jag är synsk.

I framtiden hoppas jag på att få dansa vilt och galet till Dolly Parton någonstans i världen med Sara. Det är vi värda, efter 19 års djup och sann kärlek till kvinnan som gav storbystade countrysångerskor ett ansikte utåt.
Dolly- du är kvinnan!

Dagens låt: Dolly Parton- 9 to 5

Workin 9 to 5
What a way to make a livin
Barely gettin by
Its all takin
And no givin
They just use your mind
And you never get the credit
Its enough to drive you
Crazy if you let it

//Elin

Honey, loving you is the greatest thing, I get to be myself and I get to sing.

Jag slutade som vanligt tidigt. Det har blivit en vana att lyckas med att inte gå på lektionerna nuförtiden. Och som traditionen bjuder gick jag hem för att plugga. Men nej, Providence och Rachel Ray är ofantligt mycket mer intressant. Tack för den tv3.

Ikväll sitter jag och pluggar fysiologi och blir förbannad på mig själv. Jag kan inte stava, jag kan inte skriva, jag kan inte göra anteckningar. Återigen, som vanligt, pluggar jag.

Imorse hade jag körlektion. Som vanligt på måndagar. Återigen fick jag skäll av min körlärare för att jag inte läser någon teori.

Ser ni mönstret? Allt jag gör går på rutin. Jag vill inte ha ett schemalagt liv. Jag vill leva vilt och vågat, på kanten vid stupet med ett ben utanför och med adrenalinet pumpande. Jag vill inte vakna halv sju varje morgon och äta havrgrynsgröt med 4 skedar hallonsylt och en skvätt mjölk. Jag vill vakna och äta färsk ananas trots att det kliar på tungan. Jag vill inte att jag alltid ska veta vad som sker, låt det komma oförberett. Om jag får en allergisk reaktion, so let it be. Åtminstonde kom det som en överraskning. Carpe diem. Jag läser alltid del 3 av GP först, sedan dödsannonserna och sedan nyheterna. Imorgon ska jag börja med sporten och sen skita i resten. Imorgon ska jag inte gå efter min kalender utan göra det jag vill. Imorgon när jag tar ut Max för en promenad ska jag blunda och låta honom leda mig. Jag ska göra allt som faller mig in, och vara wild and crazy.

Idag diskuterades det hur det kändes att ha en inåtnavel. Ja, vad ska man säga, precis som en utåtnavel antar jag. Jag vet inte, jag gillar att ligga och klia mig i naveln, det skapar ett sorts lugn.Jag antar att grejen inte blir densamma med en inåtnavel, eftersom det tar emot och buktar ut, hur mycket man än försöker killa. Bäst med en inåtnavel är på sommaren när man fyller naveln med solskyddsfaktor och allt utom den blir brun. Och det där luddet som kan samlas är med rätt trevligt. Ibland har jag för mycket fritid och alltför mycket tid att ge utlopp för mina idéer på.

Dagens låt: Coldplay- Everything's not lost

When I counted up my demons
Saw there was one for every day
With the good ones on my shoulders
I drove the other ones away

So if you ever feel neglected
And if you think that all is lost
I'll be counting up my demons, yeah
Hoping everything's not lost


//Elin

Catch me if you can.

Jag slutar aldrig att förvånas.

Allting startade med att Ena skaffade sig en blogg. Det var då det bröt ut. Kommentarsjukan. Det tråkiga är att min och Annas blogg är den enda som inte verkar ha drabbats. iallafall inte i samma utsträckning. På ett och samma inlägg har Grönis 10 kommentarer, tyvärr från ungefär samma personer- jag själv, Ena, Therese och "anonym". Men ändå. 10 kommentarer. Galet.
Som ni förhoppningsvis förstår har jag utsatt er för ett psykologiskt experiment i likhet med vår psykologilärares. Jag har nu spelat på ert undermedvetna och gett er väldigt uppenbara hintar om vad det är ni ska göra. Förstår ni inte har ni förmodligen inte läst psykolog A ännu.

Imorse åkte jag och mamma till Göteborg för den årliga julklappshandeln. Återigen vet jag nu de flesta av mina julklappar, men det gör inget, det är ju tanken som räknas. Hur som helst finns det inget bättre än att julhandla och lyssna på julmusik. Synd bara på alla människor som är ivägen. Göteborg som alltid vart en mysig stad i mina ögon, listas numera som sveriges sämsta serviceinriktade stad. Jag förstår inte. Det är ju tur att jag kan kontrollera mitt temperament så bra.

Dagens låt: the Kinks- You really got me

Yeah, you really got me now
You got me so I dont know what Im doin, now
Oh yeah, you really got me now
You got me so I cant sleep at night



//Elin


Note to myself: få tummen ur och börja jobba.

Min körlärare och jag har lite olika syn att se på körkortet. Han tycker det är bra att jag kan de teoretiska delarna med och inte bara vet hur jag ska köra. Där skiljer sig våra åsikter. Jag är faktiskt inte intresserad av teorin, men jag jobbar på det. Han försöker puffa på mig var gång jag kör, idag skrev han ner numret till vägverket och bad mig ringa honom. "Du ska se att det går mycket fortare och enklare om du har ett mål att sikta på". Jag informerade honom att jag och mål inte rimmar bra, de mål jag faktiskt sätter upp har en förmåga att antingen förskjutas eller försvinna helt. Oftast är det det sistnämnda.

Förövrigt har revolución aldrig varit hetare. Samhällsvetarna går till attack, vi håller ihop, och vi får det vi vill ha. Förhoppningsvis.

Imorgon ska jag få träffa HottisGottis för första gången på alldeles för länge. Som vanligt kommer vi vara jobbigt nervösa inför vår dejt, och när det väl kommer till kritan kommer vi bara stå och le mot varandra och inte veta om vi ska ta i hand eller kramas. Den vänskap vi har kan jämföras med lågstadiekärlek. Jag lovar, hade hon varit kille hade hon frågat chans på mig genom att lägga en lapp i min bänk eller skicka fram en vän. Vi skulle visa våran kärlek genom att dela på en Solero och hålla varandras händer när ingen ser. Jag gillar oftast inte att Sara har en egenskap att bli sur framåt nattens småtimmar men dessa dagar saknar jag det något kopiöst. Tyvärr flyttar min käre vän bort från mig snart. Fram tills dess skall vi försökas ses så mycket som möjligt. Typ en gång.

Nu ska jag dricka te, äta smörgåsar och förhoppningsvis skriva något som kan inkluderas i mitt religionsarbete.

Dagens låt: the Killers- All these things I've done

Help me out
Yeah, you know you got to help me out
Yeah, oh don't you put me on the backburner
You know you got to help me out

And when there's nowhere else to run
Is there room for one more son
These changes ain't changing me
The cold-hearted boy I used to be


//Elin

The green plant died because I didn't feed it.

Jag har precis vaknat, jag lyckas som alltid när jag är stressad somna under stunder då jag egentligen borde ägna mig åt religion, samhäll, spanska, idrott, projektarbete eller genom att skriva protokoll. Idag blev powernapen lite längre och jag har slösat bort 1 h och 30 minuter på att sova. Jag nådde säkert inte ens REMsömn.

Idag har jag beskådat en viss Johanna göra något uppmärksammat. Vi hade idrott. Okej so far. Johanna kommer fem minuter sent, okej so far. Vad Johanna gör näst är dock inte okej. Hon sätter sig på en motionscykel och cyklar i 50 minuter, varefter hon ställer sig på en stegmaskin och går i 20 minuter. Jag vet inte vad som har hänt, jag trodde att Johanna skulle lycka krångla sig ur idrottsarbetet så att hon kunde fortsätta leva upp till sin identitet som icke-tränad. Det känns som min världsbild har fallit i tusen små bitar.

På tal om träning har jag idag cyklat i 40 minuter, sprungit i 35 och sedan haft en timmas spinning.
Någon frågar mig vad jag tränar för. Förstår ni inte?
Beach 2008 såklart.

Dagens låt: Big mountain- I love your way

Moon appears to shine and light the sky
With the help of some fireflies
I wonder how they have the power shine shine shine
I can see them under the pines
But don't hesitate 'cause your love won't wait hey
Ooh baby I love your way every day
Wanna tell you I love your way every day
Wanna be with you night and day uh yeah


//Elin

9 dagar sen sist

Ja, vad ska jag säga?
Just nu kommer inte bloggen på första plats i mitt liv.
Det finns andra saker som jag prioriterar
För att ge er några exempel kan jag nämna:
Hemtenta
Omtenta
Gruppinlämning
Gruppredovisning
Diskussions semenarium
Träning
Laga mat så jag inte svälter
Sova
Julklappsinköp

Ja, jag har fullt upp.
Därför anklagar jag inte mig själv.
Har inte så mycket tid över så jag ska göra ett sånt där låtgrejs som Elin gjorde
Hon klarar att underhålla bloggen lite mer än jag
Men som sagt.
Jag kan inte vara perfekt jämt
Och när jag tänker efter lite så vill inte jag vara perfekt
Det måstevara väldigt tråkigt!
Jag måste bara berömma mig själv lite
Täningen går framåt
Målet är de svarta byxorna
Det ska jag klara
Nån gång iaf
Nästa mål är inte beatch 2011 längre.
Det är 2008 som gäller nu
SÅ jag ska inte ligga på latsidan
Sen att den bästa Winnerbäck ska ha en sommarturne
Det finns bara ett ord för det!
MUMMALAINEN!
Nej nu ska jag läsa ett jätte roligt engelskahäfte!
Ha det bra alla där ute och glöm inte att sväva lugnt!
//ANNA


I will be there when the night comes down, I will be there when the morning comes.

Jag har fått för mig att många av mina vänner och bekanta tror att jag är seriös. Att jag, bara för att jag är äldre, har någon slags medfödd förmåga att vara organiserad, i tid, och alltid förberedd. Så är det inte.
Vi tar dagen som exempel: Jag skulle möta Grönis 16.10 vid en väg för att promenera till stadshuset där vårt möte skulle hållas. 16.07 var jag fortfarande hemma och jag kom naturligtvis försent till mötesplatsen. Jag räddades dock av den alltid lika tidsoptimistiska Johanna som även hon var sen, vilket gjorde att min senhet glömdes bort i skuggan av hennes senhet. När vi sedan kommit till stadshuset och jag presenterade oss för receptionisten och hon frågande undrade om vi verkligen var på rätt ställe vid rätt dag, eftersom ingen av vederbörande vi skulle träffa var på plats visade jag även där brist på framförhållning. Javisst, hade jag läst hela lappen och inte bara datum och tid, hade jag självklart sett att vi skulle vara i gröna rummet i gula huset, och inte i vita rummet i bruna huset. Att jag dessutom inte hade tänkt så långt på att ta med mig penna när jag kunde anta att vi skulle få skriva visar bara ytterligare på hur fel och naiva ni är i tron på att jag är ordentlig. Nej, ordningsamhet kommer inte med åldern, det är något man föds med, mnågot jag föddes utan.

Idag slutade jag kvart i elva, jag gick som så många andra gånger hem med tanken "nu jäklar ska jag plugga, jag ska läsa, och skriva och repetera, och sen ska jag dansa en glädjedans över det faktum att jag för en gångs skull har gjort något och kan svara på frågorna mina kära klasskamrater ställer!"
Pluggade jag?
Nej. Jag drack en halv liter té *2, och sov 2*20 minuter.

Och just det! Jag gjorde ju det ultimata uttråkadtestet med! Enjoy!

...

1. Sätt din musik på blanda.

2. Klicka på nästa knappen efter varje fråga.

3. Använd sångtiteln som svar på frågan.

4. Fuska inte.

1. Hur mår du idag?
I wouldn't have it any other way- the Streets

2. Kommer du komma långt i livet?
Just to see you smile- Clay Walker

3. Hur ser dina vänner dig?
Kathy's song- Eva Cassidy

4. Kommer du att gifta dig?
Londin calling- the Clash

5. Vad är ditt livs themesong?

Talk to me, Dance with me- Hot hot heat
6. Vad är ditt livs historia?

Eve, the apple of my eye- Bell X1
7. Hur är skolan för dig?

the Hindu times- Oasis
8. Hur kan du komma framåt i livet?

Gone gone gone- John Ralston
9. Hur kommer imorgon vara?

Sunday bloody sunday- U2
10. Vad är det bästa med dina vänner?

Fast car- Tracy Chapman
11. Vad finns i lager för nästa vecka?

Any day now- Missy Higgins
12. Vilken låt beskriver dig bäst?

Storytelling- Belle and Sebastian
13. Hur är det med ditt liv?

Autumn leaves- Eva Cassidy
14. Vilken sång kommer att spelas på din begravning?

Time after time- Eva Cassidy
15. Hur ser världen dig som?

Heroes from our past- Dropkick Murphys
16. Kommer du ha ett lyckligt liv?

Halo- Oleander
17. Vad tycker dina vänner om dig?

Give me one reason- Tracy Chapman
18. Vilken låt beskriver den du är attraherad av?

Who feels love- Oasis
19. Vad skulle du vilja säga till nästa generation?

Dragostea din tei- O-zone
20. Har du en djup och mörk hemlighet?

Hare ame nochi suke- Morning musume
21. Brukar folk i hemlighet fantisera om mig?

Last of the big time drinkers- Stereophonics
22. Hur kan jag göra mig själv glad?

Dying- Five for fighting
23. Kommer jag någonsin ha barn?

How could anybody possibly know- Morrisey
24. Vad är några bra tips till mej?

Summer's gone- Placebo
25. Hur kommer jag att bli igenkänd?

Crappy love ballad- Angels and Airwaves
26. Vad är min danssång?

As you are- Travis

Dagens låt: Rock you gently- Jennifer Warnes


all your life love's hurt you
turned you out then burnt you
held you high off the ground
you touched the moon
then it dropped you down

//Elin