Med risk för flumm, read and weep.

Har gjort illa mig. Igen. Varför tycks jag alltid skada mig i munnen? Är det inte läppen, så biter jag mig i kinden, eller som idag, gör sönder mina tänder.
En viss person kittlade mig så mycket att jag ramlade av stolen. Försökte då sätta mig upp,  men då slog jag såklart i tanden i ett stolsben, och en flis från baksidan av min framtand flög ur. Aj.

Dagen började bra, men slutade sämre.
Tokplugget från igår höll i sig även idag. En stund iallafall.
SH redovisning- check
HI redovisning- check
Spanskaprov (MOAHAHAH)- check
Engelskaprov- tokmycket kvar

Nej, nu blir det té och lite smörgås. Eller carbonara. Nope, tea it is..

Dagens låt: Monty Python- Always look on the bright side of love

//Elin (almost toothless)

Like the desert waiting for the rain

Blev 18 i tisdags, känns bra. Bästa presenten av alla var den blå ukelelen som Anna gav mig. Och glasen var inte helt fel dem heller.. Dessutom ska vi ju på Aurora i december, så utvärdering av den presenten kommer senare.

Igår var vi på Pluto för att fira. Torris och torris, som dem även kallas, svek dock. Men vi hade kul ändå. Och nattkebeb som vanligt är alltid en hit.
"Och dålig service! hahahahaha"
(S och jag innan Pluto, när vi gjorde en favorit i repris med vårt armviftande)



Sitter nu och tokpluggar.
-historieredovisning
-samhällsredovisning
-engelska tenta
-spanska prov

Snart är det jul. mums.

Dagens låt: Norah Jones- Turn me on
My hi-fi is waiting for a new tune
My glass is waiting for some fresh ice cubes



//Elin


Idol.

Ojojoj, kommer sitta klistrad framför tv'n nästa fredag. Kunde det har blivit några bättre i final?! Knappast, de är ju grymma. Alla som har läst bloggen innan vet att jag tycker om Gnarls Berkley med hans låt Crazy. I dag fick jag höra den av Erik i en ny version. Det var inte sämre dirket. Men lägger ändå mina pengar på att Markus tar hem skiten. Grymmare person får man ju leta efter. I morgon väntar en jobbig dag. Först 11 timmas jobb sen lite kul på Karlslätt. Kul ska det bli. Som as typ. Ha det bra! //Anna

Såld.

http://www.tjuvlyssnat.se/2006/11/sveriges_egna_s.html

Vi vill ha det såhär. Lätt att man hade fallit direkt.

//A&E

wow.

wow.
wow.
wow.
wow.
wow.
wow.
We thought we had seen it all, but dude, we were so surprised.
wow.


Vi har inte bloggat ihop på länge, så vi tyckte det var hög tid.
Idag har vi varit på bilprovningen, oj. wow.
Anna backade,
Elin skrattade,  
mannen tackade.

Nu ska vi återhämta oss.
Dagens ord: wow.
Dagens låt: Ooohh baby- ??

//Anna och Elin

Sömnproblem

Att inte kunna sova är hemskt. Varför är man så trött men ändå inte kan sova? Och räkna får funkar verkligen inte alls. Blir ju bara irriterad att det inte funkar. Funderar på om jag vänt dygnet fel bara. Men det är inte lätt när man inte får sova på morgonen. I morgon blir en härlig dag. Ensam i huset. Kanske tar bilen och åker en sväng. Vem vet. Annars är det lockande att bara ligga och titta på tv hela dagen och ladda inför helgen. Om nån har ett tipps kan personen i fråga säg till mig. Får väll försöka igen antar jag. God natt på er. //Anna

Jaha

Jaha, nu har jag tagit mig lite tid till detta. Har varit mycket i helgen och veckan innan dess. Ska försöka mig på ett lite längre inlägg nu! =) Jobbar ganska mycket. Det tar på krafterna mer än vad jag trodde. Men efter att inte jobbat på en och en halv månad eller nåt fick nog min kropp en smärre chock. Oj, så här var det hårda livet.

Lördagen! Den var hur kul som hellst. Började med att åka mha resadx, de snabba gula båtarna, på Åsunden. Kanon var det verkligen! 40 knop gick det i. Lite väl fort, tappade greppet en gång men som tur var trillade jag inte i. =) 40 knop fick jag sen veta var ungefär 70 kilometer i timman. Det blåste lite så det var lite vågot. Gör gärna om det fast det skulle kunna vara lite varmare i vattnet då tycker jag! Sen var det en vandring på ungefär en mil. Skönt väder och goa polare. Kan det bli bättre. Man fick i uppdrag att bygga en hund av material som man hittade. Vår grupps hund betsod av nån sorts slang, en massa granris, lite mossa och annat smått och gott från naturen. Den var 220 centimeter lååång. Vann helst klart iaf den längsta hunden. Vi döpte han till Kexet. Även om ett lags hund såg mer verklig ut var våran helt klart flummigast. Lite korvgrillning, lerduveskytte, blåsrörsblåsning, yxkastning och gåtor förgyllde dagen. På kvällen blev det fest. En rejäl sådan också. Kan inte klaga på att vårat bord hade allt för tråkigt! Haha! =) Och att Anton var grym på dubbelbugg var en sak som jag inte visste! Sen åkte jag och Berra in till Pluto och avslutningen på kvällen var inte helt fel. =)

Söndagen jobbade jag från 12 till halv nio. Gick ok men lite väl drygt nån timme mitt på dagen. Jag skulle laga mat men det blev inte alls gott. Tur att det fanns gott om peppar så det smakade nåt annat än havremjölk. Det ska jag inte äta nån gång mer!

Måndagen sov jag till mor väckte mig. Kom på att jag skulle till tandläkaren. Sista gången som jag fick gå dit gratis. Men jag har såå fina tänder tycker min tandsköterna, så allt var frid och fröjd. Sen blev det innebandy i en timma. Kanon! Jag och Ekan vann typ hur lätt som hellst. Trots att min telefon störde ibland. Sen jobb hela kvällen. Men när jag kom hem hade jag ÄNTLIGEN fått en box! Plus ett sånt där kort med lite fler kanaler. Blev lite glad iaf. Och Ett herrans liv med Robert Gustavsson var inte helt fel att ligga i sin egna säg och titta på! =) Men somnade inte fören två. Synd när man skulle upp kvart över sex dagen efter och jobba. Städade på jobbet hela dagen. Sen skulle jag hem och städa. Men det struntade jag i. Gick en promenix i stället. Nu är vi alltså på gårdagen, ELINS FÖDELSEDAG! Vi blev till slut 11 personer. Synd bara att det blev porslin I maten och en pytte kladdkaka. Men Elin var glad och då är alla glada!

Och nu är det onsdag. Ska inte anstänga mig i onödan kan jag tala om. Ska bara laga spenat så jag blir lika stor som Karl-Alfred. Stark är jag nämligen redan! =) Nu var det nog ganska bra för denna gången! Spisen väntar på mig! Ha det bra! //Anna

GRATTIS ELIN!

I DAG FYLLER ELIN ÅR. NÄRMARE BESTÄMMT 18! HON BLIR MYNDIG OCH FÅR GÅ LAGLIGT IN PÅ KROGEN. DETTA SKA VI GÖRA I KVÄLL. VÄLKOMMNA TILL PLUTO SÅ BLIR VI MÅNGA SOM FIRAR VÅR UNDERBARA VÄN! =)

ETT STORT GRATTIS TILL DIG ELIN!

//ANNA

Prove that you love me and buy the next round...

20 november. Inte långt kvar nu.
Jippie.

Vilka ska med imorgon/lördag?

Helgen var mysig, julhandling med mor och far, och pyjamasparty i ödemarken.
Allsång i morse, fiolspel och piano med. 
Love actually, Aladdin och Beauty and the Beast är bra.
Aladdin borde dock vara barnförbjuden.


Dagens låt: Janis Joplin- Mercedes Benz
S & K vet varför.


Helgen

Ja, nu ska jag sova. Men får dåligt samvete av att Elin bloggar så mycket nu så jag tänkte bara kluttra ner några få ord iaf. I går och i dag jobbade jag. Skönt med en promenad i regnet gjorde att jag vaknade till lite extra. I morgon ska jag ut i naturen med UOK-eliten. Ska bli kuligt. Detta avslutas med en fest på kvällen! Kanon! =) Jobb på söndag är mindre kul. Måndag och tisdag också. Dock bara förmiddagen den 21:a  för på kvällen vet alla vad som kommer att hända om ni känner Elin Gustafsson! Nu ska jag sova. Ha det bra! //Anna

the soundtrack of my life.

Får ofta rätt mycket kommentarer om min något varierande musiksmak. Kritik från Anna, ros från Gotting.
Så jag tänkte klargöra, en gång för alla, vad det är som egentligen snurrar runt i datorn, stereon, mp3'n och framförallt vad som sjungs i mitt huvud. Så here I go, utan inbördes ordning, läs, njut och förundras.


Goo goo dolls
the Clash
the Ramones
the Streets
the Ataris
Sandi Thom
Sophie Zelmani
Mandy Smith
Jason Mraz
Paolo Nuntini
James Morrison
Guns n' Roses
Queen
Beatles
REM
John Lennon
Finch
Sufjan Stevens
Stereophonics
Radiohead
Dashboard Confessional
Green day
Blink 182
Damien Rice
Incubus
Oasis
Jewel
the Verve
Coldplay
Lars WInnerbäck
Rufus Wainwright
Martha Wainwright
Jeff Buckley
Ed Harcourt
Tracy Chapman
Angels and Airwaves
Taking back sunday
U2
Jens Lekman
Kaiser Chiefs
Smashing Pumpkins
Our lady peace
Jimmy Hendrix
Me first and the gimme gimmes
Five for Fighting
Thåström
the White stripes
MIssy Higgins
Ryan Adams
Cranberries
Bare naked ladies
Eva Cassidy
Pat Benetar
PJ Harvey
Aerosmith
Placebo
the Killers
the Hives
Lenny Kravitz
Jimmy eat world
Bright eyes
José Gonzales
Björn Rosenström
Nerf Herder
Nada Surf
Jem
Jet
Stoney Laroue
Moby
CAt5
Plain White T's
Povel Ramel
Matisyahu
Less than Jake
Modest Mouse
Ray Charles
Miles Davis
Of montreal
Powderfinger
Smash Mouth
the Who
Foo Fighters
Simple Plan
Life house
Alanis Morrisette
Bob Dylan
Simon and Garfunkel
Vetical Horizon
Keane
the Thrills
Velvet Underground
the Verve Pipe
Marvin Gaye
Aretha Franklin
Manic Street Preachers
Scissor sisters
Janis Joplin
Oleander
Red hot chili peppers
Tegan and Sara
Death cab for cutie
Gavin Degraw
Norah Jones
Natalie Merchant
Imogen Heap
Phanton Planet
Arctic Monkeys
KT Tunstall
Ted Gärdestad
Semisonic
Darth Vato
Jack Johnson
James Brown
Sixpence none the richer
Blue October
Dropkick Murphy's
Sublime
Travis
Jack's Mannequin
Yellowcard
Belle and Sebastian


Hm. har jag glömt nån? Det har jag säkert, men då återkommer jag.
Jag ber om ursäkt för att ha orsakat så mycket förvirring, inte för att någon kommer orka läsa igenom det som står ovan, men här har ni mig, eller ja en stor del av mig. Det som gör att jag är jag. Och nej, jag är inte estet, jag är samhäll samhällare.
På återseende. //Elin






And so it is.

Fredag kväll återigen. Det blir myskväll med familjen idag, det var länge sedan, bara bror min som saknas. Synd. dock finns det ett + med det, jag kan få en chans på att bestämma maten, yes.

Mer?
Qi-Qong (stavas det så?) idag i skolan, riktigt skojigt faktiskt, blev avslappnad.

Igår var det ytterligare en dag med gymnasieinformation, favorit i repris med "våga fråga". Dock tröttnade vi den sista timman och var med på sista klassinformationen, då blev vi 7 informatörer, 4 lärare och 3(!!) intresserade blivande SP-elever. jaja, vi kommer igen, var så säkra.

4 dagar kvar, blir det utgång på fredag eller lördag? Vad vill ni?


Dagens låt: Damien rice- The Blower's Daughter

and so it is
just like you said it would be
life goes easy on me
most of the time
and so it is
the shorter story
no love no glory
no hero in her skies
i can't take my eyes off of you
and so it is
just like you said it should be
we'll both forget the breeze
most of the time
and so it is
the colder water
the blower's daughter
the pupil in denial
i can't take my eyes off of you
did I say that I loathe you?
did I say that I want to
leave it all behind?
i can't take my mind off of you
my mind
'til I find somebody new


//Elin

Våga fråga SP-Elin!

Vill du träffa en långhårig hårdrockare och en wannabe vänsterpartist? Gå Samhäll!
Vill du också ha en egen vattenkokare? Gå Samhäll!
Är du för franska bönder? Gå Samhäll!

Vi hade informationsdag för nya elever på skolan, lätt grymmaste dagen på länge. Var faktiskt riktigt skoj att springa runt med min "Våga fråga SP-Elin"- skylt på magen.
Jag prackade på alla jag kunde en broschyr. Även dem som inte ville ha.

Anna och jag tvättade idag. Bra att jag kan få hjälp med sånt, hon hade tom med sig "ta bort". Och fläcken gick bort.

"Jag ska återfödas som en kanin"

Dagens låt: Allt med Lasse Berghagen som man kan göra om till samhällslåtar.

//Elin

bläsch.

Njaaa, inte riktigt nöjd med min insats idag.. eller? Nej precis.
Courage, vad attsingens skriver man om det?

Nu blir det House med mamma, och efter det blir det nog telefonsamtal till TX, ska försöka förklara svenska kronan för Lauren. Money that is, not the king and queen.

Imorgon och på torsdag ska jag sitta i samhällsmontern, titta förbi där. Vi kommer locka alla till samhäll, för jag skall sjunga.

Paolo Nuntini- Jenny - don't be hasty.
Härlig text. Ni borde lyssna på den.

//Elin


En massa eld

Okej, i går var det en trevlig kväll. Andra gången brasan var tänd i mitt rum för denna säsongen. Mycket trevligare denna gång än första. Nu hade jag ju lite sällskap. Får tacka Emelie för det. Vi lekte lite pyromaner. Det var ganska tevligt. Men lite väl varmt blev det men inga större men fick vi! =)

Vi läste i min favoritbok: Ursäkta, vilken raggningsreplik funkar bäst på dig? Ojojoj vad kul det kan vara. Måste nog kunna den utantill för att nån ska märka mig. Jag och min vän kom på några favoriter. Rekommenderar verkligen denna bok. Riktigt trevlig och underhållande för alla åldrar! =)

Sen drack vi glögg. Det var riktigt gott. Se och hör läste vi också. Eller Emelie läste och jag tittade på henne. Haha! Blev ganska sent men en väldigt trevlig kväll! Bara nån som fattades för att allt skulle bli helt perfekt!

I söndags läste jag ut en hel bok på en dag. Första gången i mitt liv detta har hänt. Ganska stolt över mig själv för detta. Boken heter Klockan 10:31 på morgonen i Khao Lak. Det var en väldigt gripande bok som jag inte kunde lägga ifrån mig. Väldigt skrämmande, finns nästan inga ord. Den rekommenderar jag faktiskt också. Oj vad jag börjar rekommendera saker.

Aja, nu ska jag förvandla mitt nattduktbord. Ha det bra! //Anna

-

Nervös?
Jade.

//Elin

Bästa dagen på länge..

Helt underbar dag har det varit, iallafall efter klockan 08.40 då jag hade skrivit klart mitt naturkunskapsprov. Det gick inte bra alls. Var egentligen klar kvart över åtta, då jag räknade ihop det jag tror att jag skrev rätt på. hm, 9 poäng. G är 15, så jag beslöt mig för att chansa på lite fler frågor.. haha, egentligen borde jag inte vara glad över det, men det gick så dåligt att jag inte kan mer än skratta åt det,det var verkligen ingenting som hade fastnat i hjärnan. Men, tänkte jag, varför deppa när man kan ha kul? 

Tänkte jag och började leva loppan..

Geografin var helt okej, jobbade lite med vår mini-fördjupning så det var inte mycket mer än det.

Sen spårade det ur..

Åt med gamla gänget, härligt, tillslut var det bara jag, Sara och Ellen kvar. Flöjande scen måste egentligen ses i verklighet för att man ska förstå, men det var så fruktansvärt roligt när det hände:

Sara: Ska vi gå?
Ellen: Ja okej. Och tar tallriken och går för att ställa bort den.
Sara (till mig): haha, hur lång tid tror du det tar för Ellen innan hon märker att hon inte hade nån tallrik utan håller i min?...
Ellen får nu en väldigt väldigt förvirrad min varpå jag och Sara verkligen inte kan sluta skratta, och Ellen inser inte själv vad som händer:
"Men hallå! Det här är ju inte min tallrik, jag åt ju inte!!

Sedan var det bara dags att vänta på samhällskunskapen, vi förärade våra kära skolkamrater med en hel del Povel Ramel låtar: Kokosnöten, Tvålen och Fritiof Andersson.
Samhällen var lugn, NSarna skrev uppsats så det var bara vi där, det var mysigt.
Vi fick tillbaka våra historie hemtentor med.. mm, det gjorde bara dagen bättre.

Dessutom drack jag och Sofia té det sista innan jag gick hem, och nu snöar det. Jättemycket snöar det. Oj så mysigt. Den här dagen är nästan för bra för att vara sann.

Dagens låt: Utan tvekan, Var är tvålen?- Povel Ramel

Förresten, är det någon söt liten själ som har ett bra svar på VARFÖR Pippi Långstrump åkte till Alingsås med luftballongen?

Next up: Té, Träning. ??.

//Elin


Hopplöst

Ja, allt är ganska hopplöst. Var i Borås i går med mina vänner och kompisar. Skulle gå ut. Det gjorde vi. Trevligt till en början. Sen blev det mindre kul. Tur att man har sina vänner iaf. Saknade Elin lite men hon hade kanske det jätta bra hos sig. Har iaf inte hört hur hon har haft det. Vaknade nu. Somnade vid tre. Buss i natten är inte kul. Aja, orkar inte skriva mer. Dagen låt är iaf  Slagsmålsklubben - Hit me hard. Kan inte nån göra det så jag tar tag i mitt liv nån gång.  //Anna

Vinterfrost

Jag saknar Madde! Det var det helt klart bästa man kan börja ett blogginlägg med!

I går var jag nere på stan klockan halv nio och införskaffade mig ett par längdskidor. Ojojoj vad det ska gå bra för mig i vinter. =) Min förra lärare var där och frågade om jag skulle sattsa på skidor seriöst. Jag svarade lugnt att det ska jag verklgien inte. Han föreslog Tjejvasan men det skrattade jag bort ganska fort. Måste vara på humör för att kunna åka skidor. OM jag nu inte är på humör just den dagen är det ganska kört. Så lika bra att strunta i det. Haha! Skönare att ligga i soffan och kolla när de sliter och svettas på tv i stället!

I går krattade jag löv. Det var ganska kul till en början men sen hittade vi bara fler och fler löv. Tog en väldans tid men sen när det var gjort fick jag färsk och jätte fin ved av farmor så nu kan jag elda i min öppna spis i mitt rum. Åhh, det ska bli underbart. Säg bara till om ni vill göra mig sällskap! =)

Sen jobbade jag i går också. Eller gick bredvid. Gick bra. Tre personal på ett barn. Kan det bli bättre?

I dag hade jag tänkt att städa lite. Men är trött nu. Har burit in en massa Pellets i källaren. En pall är avklarad. Bara två kvar. Men får nog lite hjälp av far min med resten. Räknade ut att jag hittills har burit på 832 kilo Pellets. Bara 1664 kilo kvar. Phu.

I kväll blir det precis som Elin sa. Idolkväll. =) Förväntar mig ett lika bra nummer av både Erik och Marcus i kväll. Ska bli intressant. Hoppas Felicia åker ut i dag föresten.

Nu ska jag nog städa lite. Eller läsa Se och Hör. Får se var det blir!

Låten: Lars Winnerbäck - Kom ihåg mig då

Ha det bra!  /Anna


stress

Dagen kan bara beskrivas med ett ord: stress.
Känns som det enda jag har gjort är att sprungit runt på skolan i jakt på folk, eller lärare, eller expeditionstanterna.

Imorgonkväll blir det Idol med Anna.yes.
 
Dagens låt: Paolo Nutini- Rewind
Bästa köpet på länge, härlig skotsk röst, bra låtar, bra texter. "mums".

//Elin


Well, you do know the difference between true love and herpes, don't you?
Herpes lasts forever


Myspysväder =)

När jag läste igenom alla inlägg jag och min kära vän Elin har skrivit kom jag på en sak som jag fortfarande inte kommit på ett bra svar på. Elin ställde frågan hur man bäst öppnar ett bloggmeddelande. Jag vill gärna att DU som läser detta ska komma med förslag. Annars räknas det som att du bara tjuvläser våran väldigt speciella blogg. Annars har det inte hänt mycket. Eller jo, det har regnat. Mycket. Men det kan jag inte göra något åt. Åkte lite bil så det blev roligare då! =) Men glöm inte vad just DU ska göra. KOMMENTERA!

Här kommer fem ord som beskriver mig just nu:

Jobba, mysa, handla, umgås och köra bil!

Det var allt för mig. //Anna


oh härliga ord.

goofie
goodie
wicked
groovy
sweet
dude

//elin


MIn värld rasade ihop...

för ca tio minuter sen..
Det hela började för rätt länge sen då jag började få sömnsvårigheter (eller ja relativt lindriga sådana), har inte riktigt kunnat somna på nätterna, vaknat under natten och inte känt mig direkt utvilad på morgonen. Så en dag läste jag i nån tidning om att svart te kunde vara beroendeframkallande och störa sömnen, och att grönt te däremot kunde vara lugnande.. Perfekt! tänkte jag, som allt som oftast kan ses sitta med en kopp te, Anna har ju länge tjatat på mig om att det inte är nyttigt med te i försstora mänder, så nu äntligen tänkte jag, kan jag fortsätta dricka te + att jag kanske äntligen kan få sova gott.
Tyvärr måste jag meddela er att så kommer fallet inte bli. Var nere på Lalles idag med mamma, och skulle köpa grönt te (tycker inte man ska dricka grönt te i en tepåse), och hittade Earl Green, har hört att det ska vara gott, och eftersom mitt favorit te annars är Earl Grey tyckte jag att detta skulle stämma bra med mig.
Nejnejnej- absolut inte. aldrig i livet. jag vägrar.
HAde gått och längtat hela kvällen efter denna mirakelkur, efter det som jag så länge trott skulle leda till att jag somnar fort och vaknar pigg.
Fy så besviken jag blev.
Téet smakade illa. För det första doftade det som gammal rök. Ni vet inte såndär nyutblåst rök, utan sån rök som är ingrodd. Som om man går ut en kväll, och rökdoften från stället sitter kvar i kläderna nästa morgon. Så doftade det.
Och smaken skall vi inte ens nämna.
Det smakade beskt och eftersmaken var hemsk, tungan blev alldeles sträv, i gommen satt samma smak som rök doftar, om ni fattar.
Hade jag velat "dricka" rök hade jag lika gärna kunnat köpa ett cigarettpaket och börjat röka lite.
Men jag ville ju ha TÉ!!

Får åka in till Gbg nån dag, och införskaffa mig en sort som smakar gott. Och doftar gott med.
Nu ska jag sörja, och dricka en riktig kopp te istället.

Dagens låt: Norah Jones- Come Away With Me
Hade planerat att höstmysa med Norah Jones och Earl Green. Nu byts Green ut mot Grey, men Norah stannar, för hon är bra, och hennes röst är gudomlig. 

//Elin

Glömde att säga...

För alla er som inte har märkt det, min lilla fettklump på ögonlocket är numera borta!
Stack en nål rakt genom den, gjorde ont som fan, men det var det värt.

Så nu är jag en ny och förbättrad Elin! En fettklump-på-ögonlocket-fri Elin!

//godnatt


Jag är seg. Och min mössa är fin.

Är helt sjukt slö idag, har aldrig riktigt kunnat sova bra sista lovdagen, vet inte varför, jag är väl stressad för att skolan börjar igen, och exakt samma sak hände igår när jag skulle sova. Kunde verkligen inte somna, så mitt i natten fick jag gå upp och koka honungsmjölk, men inte hjälpte det.. Hade behövt sova en timme eller två nu, men då komemr jag inte kunna somna senare ikväll, så jag får härda ut istället.

Ska alldeles strax börja plugga på mitt samhällsprov som är imorgon, ojoj, vaddå panik? Har inte börjat kolla igenom min egna konflikt, Rwanda. Tur att jag valde ett ämne som jag har lite hum om från början.

Lovet avslutades med en helg på ön, vi skulle stänga sommarstugan och ta upp båten, gick faktiskt ovanligt smidigt för att vara vår familj, organisationen var för en gångs skull, på topp.
Vi tog vägen hem över Nässjö, för att lämna av min bror som skulle åka tillbaka ner till Lund. JAg följde med han in på tågstationen för jag skulle gå på toa, vi hittade bara 4 toaletter på hela stället, och dem höll på att bli städade, så jag kunde inte med att använda dem medan städerskan fortfarande var där. Men sedan, när hon var klar, och jag skulle gå in, då funkade det inte! Då var man tvungen att använda enkronor och inte femkronor som jag försökte med..Det hela slutade med att städtanten låste upp åt mig..

I fredags åkte jag, Sara och Johanna till GBG och shoppade lite. Köpte min mysiga vita kofta, mums!
Sara och Johanna drack mängder av kaffe, jag drack té, som vanligt.
På bussen hem var vi lite övertrötta, hade otroligt roligt åt "bruuuuuuuudaaaar", fast bara när vi tänkte på hur Karin brukar härma killen som gjorde det. haha, alltid lika roligt.

På kvällen drog jag mig upp till Anna, där det vankades fredagsmat a lá Anna & Emelie. Berra var där med, vi såg på idol. Fan att Danny åkte ur, men MArkus äger fortfarande alla, och Erik var bra..

Är faktiskt lite ledsen över att snön har töat bort, så ledsen att jag tog på mig mina ballerinaskor idag igen. På trots liksom.

Dagens roliga händelse: "Nejj, hon har stavat vårt meddelande fel! Det ska ju stå skillad! Inte skickade!! Hur fan kan man vara skickade på graffiti?!" (Sofia om en felstavning på elevrådsmeddelandet)
Dagens sanning: "Äsch, det är lugnt Karin, du har med haft lov!" (Daniel om att läraren vimsade -om möjligt, än mer än vanligt)
Dagens värsta: "Fan vilken ful mössa" (Sofia om min nya fina mössa, och JO Sofia, att säga att jag är estet kommer alltid vara ett skällsord i mina öron, men DU är en riktig estet.)

Dagens låt- Winter Wonderland- Dolly Parton
Ruskigt bra snölåt, får sådan grym vinterkänsla att det inte är riktigt klokt.
jag.vill.ha.snö.NU

nu måste jag verkligen plugga//Elin

Myrornas krig dygnet runt

Ja, nu har jag en tv som är helt oduglig, dock funkar ettan i två veckor till med vad händet i ettan för nåt kul? Kanske måste införskaffa mig en box iaf. Ja, annars har jag inte gjort mycket i dag. Träna och åka till Emelie står på schemat. Inte så illa tycker jag iaf. =) Ett kort blogginlägg blev det i dag. Men jag kan inte orka skriva mycket varje gång!

Låten: Angels & Airwaves - Good day

//ANNA

Helgen

Fredagen var väldigt trevlig. Jag och Emelie lagade en massa gott och det blev väldigt uppskattat. Vi är ju helt klart som gjorda för att vara i kök. Ganska imponerad av våran insatts. Slutresultatet blev till förrätt en Bomb som Emelie hade gjort hemma. Fast maten blev färdigt lite för tidigt så vi åt middagen först. Det var då Flygande jacob(kyckling, champinjoner och bacon typ och sås). Sen åt vi förrätten till Idol. Jäkla skit att Danny åkte ut. Tycker inte alls det var kul. Sen blev det Blåbärspaj med äldevisp till. Sen kunde vi vara mätta och belåtna tycker jag. Mycket gott alltihop! =) Sen körde jag ut mina gäster. Trist men jag var tvungen att sussa lite innan jag skulle börja jobba tidigt dagen därpå.

Lördagen började för min del vid klockan sju. Uschamej vad trist det var. Men fick skjuts upp till jobbet. Då började dagen lite bättre iaf. Alla barnen var snälla och jag fick gå hem vid halv fyra. När jag kom hem däckade jag i soffan typ. Sov till och från hela kvällen. Nio gav jag upp och somnade. Ganska tråkig dag. Skulle hellre vilja ha orkat med ut till Pluto. Men jag kan inte ha jätte kul jämt. Behövde sömnen också. Lite halv sjuk.

Söndagen var inte så kul heller. Inte än iaf. Eller lite var kul. "Bubbels - I'll be there fore you" spelades på repeat hela förmiddagen. Mindre kul. Sen blev det Pippi. Sen sa jag ifrån och ville ut. Cykla var underbart i dag. Solen sken och alla var duktiga. När mitt barn gick hem tio i fem sprang jag in till tv'n. Och JA. Elfsborg vann SM-GULD! Men sen tänkte jag bara på hur kallt det kommer bli att cykla hem om en halv timma. Uschamej! Och nu sitter jag här. Väntar bara på att få veta hur Elins helg har varit.

Ha det bra tills nästa gång. Eller jo, jag har en låt. "Panic! At the disco - But it's better if you do". Ganska go låt. PUSS!


Randigt hår som en ZEBRA!

Mm, nu har jag varit hos frisören i dag. Det var trevligt den första halvtimman. Sen blir de storlarna obekväma och INGEN ser bra ut i en frisörstol. Så jag tänkte att det spelar ingen roll hur jag ser ut när jag går dit. Därför struntade jag i allt, dock lite för glansiga ögon efter gårdagskvällen. Men sånt får gå ändå. Resterande tiden var en pina. Hon färgade ALLT mitt hår. Detta tog ett bra tag eftersom jag hade två olika färger, blont och mörkbrunt. Men efter den tiden var det dax för en liten stund i värmesaken. Sen fick jag gå till massagestolen. Ligger ner, bli masserad i håret och få massage! Finns det något bättre?! Ville knappt resa mig när hon sa att det var klart. Då fick jag chocken. Kollade mig själv i spegeln. Var svart-vit i huvudet. En massa ränder. Visst, det var bättre innan hon tvättade ur smörjan, då var det vitt och blått. Men blev nästan lite förskräckt. Efter hand när hon blåste det blev det dock bättre. Frisyren var ok men färgen. Hoppas att jag vänjer mig. Skämdes dock att ta på mig mössan direkt när jag gick utanför dörren. Hon stylade mig jätte mycket. Men det var kallt och hoppades att hon förstod. Blev inte ens varm när jag gick hem. DÅ är det kallt! Men det är vinter nu. Men bilen har sommardäck än så länge. Så den får jag inte använda. Skulle dock vara lite kuligt! =) Haha!

Elins klädsel i dag har hon redan diskuterat. Likaså gårdagskvällen. Finns inte mycket mer att säga. Ska ha en eventuell myspysmiddag på fredag. God mat, goda vänner och Idol. Det kan inte bli så mycket bättre tycker jag. Lördagen kanske jag ska till Emelie och sen lite fest. Får se. Kanske ska vara TAXI. Måste ju ställa upp och ta igen för alla andra kvällar jag fått åka med. Bara några gånger kvar.

Dagen D närmar sig med stormsteg. Bara 20 dagar kvar! Sen smäller det! =)

Nej, nu ska jag nog sova. Inget mer kul att berätta. Tror jag iaf. Kan hålla med Elin om att det är skönt att det börjar bli jul. Därför bli det en jul låt som jag föreslår. Min egna pepparkakslåt. Lyssnas ALLTID på när det vankas pepparkakor. Det dröjer dock men jag kan drömma mig bort! =)

När juldagsmorgon glimmar (Vet dock inte vem som är bäst på att sjunga den)


God natt önskas av Anna =)


Snö, snö, snö

Vaknade imorse, hade planerat att ta på mig mina vita ballerinaskor för sista gången den här höster/vintern och gå till Radiocentralen, men tji fick jag. Tittade ut genom fönstret och möttes av¨snö.
"Jahapp, räddad av snön, den perfekta ursäkten för att stanna hemma istället för att gå ner till stan och förfrysa en tå eller två." Så jag drog på mig myskläderna och städade mitt rum istället.

Har suttit hela dagen idag och myst med "Lyckliga gatan" och massvis med julmusik. Finns inget bättre än té, julmys och snö.

Anna kom förbi innan och vi gick och hämtade hennes väska hos Hoof. Vi enades om att idag hade mina kläder kunnat vara med i ett modemagasin.. Har inga direkta vinterkläder detta året- än så länge, eftersom det inte var så varmt i Texas förra vintern.. Så idag gällde det att dra fram så mycket tjocka kläder jag kunde hitta och bylsa på mig.
Detta är vad jag fick på mig:
- svart klänning med puffärm
-vit/svart tjocktröja med rödaärmar
- beige/gul tjocktröja med vita fickor
-jeans
- orange halsduk
-grå stickad halsduk
-stickade vantar
-vit mössa med röda blommor
-mammas bruna (förvånanstvärt sköna) skor
Anna såg väldigt frågande ut när jag öppnade dörren i det, hon kom i sin sponsorjacka, tjocktröja, jeans, lufseskor, vantar och döskallemössa. Men vi matchar varandra vad vi än har på oss, så det gjorde inte så mycket..

Igår var vi på Pluto, det var väldigt roligt. Lite lite folk, men vi trivdes som fiskarna i vattnet, händerna i handskarna, drinken i Annas strupe...etc.

I helgen ska jag umgås med hela familjen och hjälpa till att dra upp våran båt. Det kommer vara otroligt kallt därute på ön.

Dagens låt:  It's the most wonderful time of the year- Peabo Bryson
Börjar längta riktigt mycket till julen när man hör den här, dessutom börjar jag tänka på filmen Ensam hemma, vilket ger ännu mer julkänsla, det är helt sjukt vad lite snö och mörker kan göra.. Ge mig jul, nu!

Mitt tips idag är att lämna bilen hemma, ni slipper onödiga olyckor om ni inte har vinterdäck, och ta på er extra mycket kläder och gå dit ni skall istället...

//Elin