Sälj ut, sälj om, sälj bra!

Jag och 17 andra nyblivna studenter far till Kreta imorgon. Meningen är att man skall ha med sig ett "European Health Insurance Card"- utifall att olyckan är framme och man stiger på en glasskärva eller blir alkoholförgiftad. Därför skulle jag skaffa ett igår. Jag tågade gladeligen in på försäkringskassan, skall precis trycka på kösystemsknappen så jag ser lappen "Försäkringskassan stängd". STÄNGD?! Skriker jag. "Jaaa, svarar en kvinna som tillhör skatteverket. Försäkringskassan har bara öppet mellan 10-15 på torsdagar, välkommen tillbaka då" Vad som händer sedan skriver jag inte ut. Dels för att jag har en minnesförlust för jag svor så mycket, men även för att faktiskt svordomarna gör att det blir censurerat. Vill någon veta vad som sades, kontakta Johanna G.

Med min sedvanliga otur är det jag som stiger på den där glasskärvan och måste magpumpas. Fy fan.

Summan av kardemumman är att för att kunna få kontakt med Försäkringskassan om man blir sjuk, måste man lyckas pricka in en dag i veckan. En torsdag. Mellan klockan 10-15. Blir man sjuk 15:05 är man körd. Sälj ut skiten. Till råga på allt, så har FÖSK öppet den enda dagen i veckan som min bank har öppet längre. Tänk om man har ett viktigt bankärende som drar ut på tiden, då måste man vänta ytterligare en vecka innan man kan få hjälp frånFÖSK.
JAg blir så galet arg att jag ska bli politiker. Igår var jag en bra politiker. Bland annat ska jag starta en multiaffär där Försäkringskassan, SJ, Västtrafik, Systembolaget, Apoteket och Svenska Spel skall ingå. Jag skiter i om det bli monopol ändå, huvudsaken är att det har sälj ut.

Igår firade vi Hockeyröven. Hans brudar (däribland jag själv) hade pimpat ett par kalsonger som han blev glad åt. Allsång, dryck och mat var en bra 19årsdag tror jag.

Nu ska jag äta scones och tvätta.

Dagens låt: Laleh- Snö

då vet du att jag finns
att jag finns kvar hos dig
trots att jag alltid springer
jag är där du hör mig
och om du inte hör mig
om du inte gör
ska jag sjunga för dig
precis så du hör

jag älskar dig
så högt så du hör
det är så


//Elin


Graduate.

Nu är jag student. På grund av det även arbetslös, oattraktiv på arbetsmarknaden och totalt socialt missanpassad.
Helgen har gått åt till att återhämta sig, ta vara på blommor, öppna paket och äta rester. Jisses amalia.

Studenten var så sjukt rolig. Champagnefrukost hemma hos mig och en tidig morgon. Svaga människor men lyckliga och taggade. Mentorsmys och tårdrypande tal. Lärare som prackar på studenterna smörgåsar i hopp om att skona våra huvuden en mäktig bakfylla. Hesa halser redan klockan 10 efter mycket sång och många skrik. Studentavslutning och allsång till Forever Young. Utspring, trosbildstagande och bortdomnande nackar. Flakåkning och folkets uppvaktning. Släkt, vänner och skoskav. Panikdusch och förfest. Singstar och lägga Alex. Massage och sömn. Promenad och pojkkavajer. Lycka.

Gårdagen var som den ska vara dagen efter studenten hes och trött. Vaknade med ångest över att aldrig mer få skollunch och träffa klasskamraterna men det gick över när jag mötte 3/5 av NS med öl i händerna. På kvällen var vi dåsiga och slöade i Ebbas soffa. Deeptalk på bryggan och sen hem för lite skönhetssömn.

Imorgon ska jag inleda första dagen på livet efter studenten. Om 4 dagar åker jag till Kreta med klassen och röjer. Tills nästa gång, so long.

Dagens låt: Ingen är hetare än en samhällsvetare


Ingen är hetare än en samhällsvetare
Ingen är hetare än en samhällsvetare
Ingen är fulare än en snygg naturare
Ingen är hetare än en samhällsvetare!

//Elin

You know you're a senior when the Sparknotes are too long.

Det är måndag kväll och fyra ynka dagar kvar av min gymnasietid.
Om fyra dagar räknas jag som vuxen och skall klara mig själv ute i arbetslivet. Det kommer jag inte.
Jag kommer sakna Bettan och Eva. Jag kommer sakna elevrådsrummet och att baka till elevrådsmötena. Jag kommer sakna att skrika på alla i klassen för att de skall hjälpa till att planera. Och samhällsdebatterna. Herrejisses vad jag kommer sakna samhällsdebatterna. Att höra Linus skrika djungeljud med Olof brevid sig som petar på folk med pinnar. Elin och Martina med kakao/chokladsås i ansiktet. Johanna som svettig Sydamerikan. Och Bettan som försöker bringa någon sorts ordning och göra en talarlista.
Allsång i duschen. Alla skratt. Alla perversa skämt. Dreads. Koftor, knutar och klänningar. All ångest inför betyg. Svaga morgnar efter vilda helger. Klassfesterna. Allt.

Men, det är fyra dagar kvar och innan studenten är det bal, studentkamp och studentlunch.
På fredag smäller det och jäklar vad kul det ska bli. Jag ska inte kunna prata på lördag och jag har erbjudit min säng till våra gäster eftersom jag ändå kommer efterfesta hela natten.

Innan allt tar slut åker vi till Kreta och jag och djungelapan planerar att sno till oss några fler glas. Det är bra det.
Måste förövrigt kolla upp det där med om jag och Johanna har en enrumslägenhet och alla andra tvårumslägenhet. Det skulle inte förvåna mig. Utan bara spä på det resten av klassen säger.

Nu ska jag äta hallonpaj och bygga på mig tills imorgon för Therese och Ena skrattade åt mig. Jag är inte platt, jag är smärt.

Dagens låt: Cindy Lauper- Girls just wanna have fun

I come home in the morning light
my mother says when you gonna live your life right
oh mother dear we're not the fortunate ones
and girls they wanna have fun
oh girls just wanna have fun

the phone rings in the middle of the night
my father yells what you gonna do with your life
oh daddy dear you know you're still number one
but girls they wanna have fun
oh girls just wanna have

//Elin

Stessfylld vardag

Hej, ville bara säga hej. Livet går upp och ner. Fast jag vet inte vart jag är någonstans. Vädret har gjort att jag varit lyckligare än någonsin nästan. Sen har det funnits andra ljusglimtar som gjort min vardag mycket trevlig att njuta av. Min partner in crime har mycket att göra. Det har jag också. Men vaför klaga egentligen? Jag har valt att studera på Högskolan och det är ingen dans på rosor för er som inte börjat än. Festerna är helt underbara och människorna runt omkring mig är gjorda av guld. Men när en motgång kommer kan allt brista. Jag försöker hålla lågan uppe. Det är mindre än två veckor kvar i skolan. En hemtenta som snart är gjord ska lämnas in snart. Sen fick jag i dag en härlig uppgift. En till hemtenta som är en mindre B-uppsats om man ser till sidorna jag ska skriva. Här får ni ett smakprov på en av de fem frågorna som jag ska besvara:

Redogör för feministiska perspektiv på internationell och transnationell politik. Ge sedan exempel på såväl möjligheter som risker för kvinnor i politik och samhälle i vår tids globala ordning efter det kalla krigets slut. Analysera och diskutera i ljuset av feministisk teori.

Ja, det är så livet är att läsa statsvetenskap. Sorgligt men sant. Livet går vidare tror jag ändå. Jag har fått schemat för sommaren och det blir kanon. Alla som har vägarna förbi Halmstad är välkommna till mig!

Sen kan jag inte gräma mig över att jag inte får vara med när min allra bästa vän tar studenten. Det finns inga ord nästan. Jäkla skola. Men jag vet att Elin kommer att springa ut på trappan, har grymt roligt och skrika sig hes in på småtimmarna! Du vet att jag är glad för att du klarat dig igenom gymnasiet så bra som du gjort! Du är grym!

Nu blir det till att svettas som en gnu på en spinningcykel och kvällen blir nog inte roligare än att sitta och plugga. Dock tråkigt att sitta inne när solen skiner och himmlen är blå. Men kanske ska lyssna på när kära vännen ska sjunga. Får se hur det blir! Ha det bra iaf och sväva lugnt! /ANNA

Ja, ja, ja.

Idag är det måndag.
Imorgon tisdag.
I övermorgon onsdag.
Efter det torsdag.
Fredag.
Lördag.
Söndag.

Och sen!
Vett & Etikettdag.
Bal.
Projektarbete- Studentkampen.
Studentlunch.
Student!

Tiden går så förbenat snabbt och det känns både bra och dåligt. Idag hämtade jag taxfreekataloger och biljetter. Fick sommarens jobbschema och skrev mitt absolut sista prov. Återstår gör tre religionsuppgifter, en bokanalys, en bokanalysinlämning samt en slutgiltig samhällsdebatt. Puh.

I helgen sprag jag och Idun runt och letade balskor och partytillbehör och efter några timmars frustration löste sig i princip allt. Nu fattas bara ett par skor och en tryckknapp. Tryckknappen! Icke att förglömma.
På kvällen tröttnade jag på Albert Camus och hämtade upp Johanna och Ida för en gemytlig picknick i solskenet. Bland drickorna på ICA sprang vi på Danny som visar sig ha oväntade kunskaper i schlagervärlden, och picknicken blev snarare pizza/schlager/vindruvor/naturgodis/revben/sång-mys men det är bra skit det med.

Utanför mitt fönster står trädgårdens finaste träd i full blom. Jag vet att jag har en förmåga över att klaga på min ålder men detta är hemskt. Inte skall alla sommarblommor blomma nu? Idag när jag gick hem såg jag midsommarblomster. I maj! När jag var ung (allt var bättre förr) blommade midsommarblomstern vid midsommar och syrénen vid skolavslutningen i juni. Så är det inte längre och det är med sorg i hjärtat som jag inser att mina (kanske) framtida barn aldrig kommer få uppleva en skolavslutning med plockad syrén. Om jag inte flyttar till Arvidsjaur eller Kiruna men då kan man ge sig fan på att barnen inte får uppleva en skolavslutning med barmark utan med 1 meter snö.

Förövrigt fick jag en snäll kommentar om mitt yttre idag. Det finns iallafall en person på skolan som uppskattar mina tantknutar och klänningar.

Dagens låt: Lemon tree- Fool's garden

I wonder how
I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon-tree
I'm turning my head up and down
I'm turning turning turning turning turning around
And all that I can see is just another lemon-tree


//Elin

Shitload of 'em.

Sommaren börjar närma sig med stormsteg. Detta märks framförallt på två sätt:
1. Min mor och far lämnar mig ensam och styr kosan mot öst.
2. Mördarsnigeln färgar återigen backen vid mitt hus mörkbrun.

Idag är det 1 maj och jag demonstrerade inte. Istället satt jag hemma och skrev om interpersonella och intrapersonella rollkonflikter. Huruvida Marie hade en rollkonflikt eller inte kom jag aldrig fram till, däremot kom jag fram till att jag har en fantastisk förmåga att hitta sysslor för att slippa skriva om de där rollkonflikterna. Till exempel var jag tvungen att städa mitt rum, koka te, lyssna på musik, skicka iväg några mail och leta studentplakatsbilder.

Ikväll var Anna här och det var genuint trevligt. Vi startade en fanclub och mannen ifråga blev hedrad och rörd. Mission completed.
Vi hade inte träffats på länge hondendäringa och jag, men det var mysigt ändå. Imorgon ska vi äta pizza och fanclubba.

Listan på möjliga gäster till min studentmottagning blir kortare och kortare. Snart har min bror fler vänner närvarande än vad jag har. Men alla vet ju att den som har flest blommor runt halsen efter utspringet vinner. Så jag ska nog fuska och köpa på mig en sisodär 20-30 blomsterkvistar själv och hyra in lite folk som kan hänga på mig dem. Det vore nåt det.

Dagens låt: Jet- Look what you've done

Oh, look what you've done
You've made a fool of everyone
Oh well, it seems like such fun
Until you lose what you had won

//Elin