Töntighet is the new freakin' pink!

Yep, så är det. Det blir lätt så om man gömmer sig under ett bord på naturkunskapen för att komma ifrån sina klasskompisar. precis så som jag och Sofia gör.

Klippte av mig lite hår idag, blev kort. fast hon sa att nästa gång tar vi ännu kortare, bävar lite inför det. och nästa gång är ändå 30 november klockan 14.30. shaisse.

Blir 25-manna nästa helg istället för mösamarchen. jädrans. men man måste ju ställa upp för laget.

Nu måste jag plugga.

peace//elin

Idol nörden talar igen.

Känns inte som den här helgen kommer bli alls rolig. Känner att något, någon, några måste komma och liva upp min vardag. Nog för att det snart plir psykologisk promenad med Anna och tv-häng med K och E ikväll, men ändå. Tror det beror på att jag har insett att jag i helgen måste hinna med att städa och plugga, och skriva hela min del av Australien OCH öva på det pga NS dumma kupp mot mig.

Igår hade vi lite idolkväll med Anna, Emelie och Kajsa. "Det är bäst att stänga dörren nu, Anna och Emelie låter så mycket.."
Blev världens glädje rop när Cissi och Erik gick vidare! Yes! Känns som jag har blivit världens idol nörd på senare tid, tror det blev så efter min lilla sjukdomsperiod i början av veckan då jag inte hade så väldigt mycket att göra, vilket resulterade i en hel del idoljsajts-tittande..

Saker som jag ser fram emot nu är:
-Ekonomernas modevisning.
-Josefins modevisning.
-25-manna, ska bli kul att vara hejarklack.
-Karins fest.
-Min födelsedag.

Dagens låt: Spooky- Dusty Springfield
Det är rätt så självklart. grymt bra.

//Elin

Mmm

Ja, nu tänkte jag vara lite kreativ och blogga lite. En del saker har hänt i mitt liv sen förra gången. Mina två vecker med körkortsteori och en massa bilkörning är nu över. Det är ofantilgt skönt men när jag tänker efter skulle jag kunna hålla på lite mer för nu är jag tillbaka där jag var för två veckor sedan, "mellan två jobb". Detta hoppas jag löser sig på onsdag när jag ska gå till mitt andra hem; Arbetsförmedlingen. Åhh, vad kul det ska bli. Hoppas att jag får ett av de där sex jobben de ger ut varje år eller nåt. Sån statistik blir man så glad över. Men jag kan ju göra lite själv också. Som tur var kan jag hoppa in och jobba lite på mitt sommarjobbsställe. Det ska jag göra hela helgen. Detta leder till mysiga hemmakvällar i stället för uteliv. Vänner, en brasa, Vänneravsnitt och chokladmjölk. Kan livet bli mycket bättre?! Nej, skulle inte tro det. Nu åter till körningen. Det har gått bra. Trots en massa bilar och körning i rusningstrafik i dag överlevde jag med betyget godkänd. Känns bra inför den kommande uppkörningen. Nu har jag ju klarat teoriprovet så när som hellst kan ni se mig framsusande med en volvo i city! =) Troligtvis med Elin eller nån annan bredvid mig. Livet blit lite enkalre med körkort. Det är en sak som är säker. Men nu ska jag sluta och kolla vem som går vidare i IDOL. Jag och Elin hade ju varit bäst om vi nu sökt men nu är det andra människors öden so står på spel! Ha det bra där ute!

PUSS

P.S. Dagens låt blir: Pink - Conversations With My 13 Year Old Self


Sjuk

Sjukanmälde mig igår efter första lektionen, mådde rent ut sagt piss. Blev ännu sjukare under dagen, och när mamma kom hem visade det sig att hon med var sjuk. Inatt fick jag sova några timmar så nu känns det lite bättre iaf. Fast jag är fortfarande väldigt trött. Men det blir skola imorgon.

Har efter 2 dagar som relativt sängliggande insett att det värsta som finns med att vara sjuk är alla fruktansvärt dåliga tvprogram. Fast, som en sucker för dåliga engelska drama serier som jag är, så röstas ändå "Hem till gården" och "Tillbaka till Aidensfield" fram som höjdpunkterna på dagen, ordjakten och pussel och alla andra miljontals lek/spel/idiotiförklarande program är däremot riktigt dåliga.

Plötsligt när, självömkan var som störst, infann sig suget efter varm choklad. Jag pustade mig ur sängen och började laga till lite. (Alla som nån gång druckit min varma choklad vet att den är riktigt god, jag vill inte skryta men det är sant..) Iallafall, så tror jag att min lilla förkylning även slagit ut min lilla och enda kunskap om matlagning, jag råkade bränna vid den. Kastrullen är numera svart i botten.oops. Men lika glad är jag för det och gladast är nog magen!

Nej nu ska jag gå och lägga mig och vila, huvudet börjar värka riktigt mycket nu igen. usch.

Dagens låt: Creedence Clearwate Revival: Up around the bend
Oj så bra den är.

//Elin

Allt är en politisk röra.

17 september. Ytterligare en helg är över. Fast den här helgen har varit så innehållsrik att det räcker och blir över. Äntligen kan jag och Sara säga att vi faktiskt har gjort någonting i helgen och inte bara, slappat, pluggat, varit hemma...

Fredags kväll; Idol-kväll med Anna. Kom dock lite försent, vaknade vid 8 och kom på att jag var tvungen att äta något iallafall...

Lördag; Shopping i Göteborg med Lidingö och Lisa. Härligt. Äntligen är hösten här så man kan börja shoppa stickade koftor, halsdukar, sjalar, vantar, jackor, och mys-skor! Gärna dem där blå manchester ballerinaskorna med foder inuti. Mysiga.
På kvällen bar det av mot Jönköping och festen hos Sigge. Hade riktigt roligt.
Härligt när folk visar oanade kunskaper med eldklot i luften.  
Fick en riktig chock när jag vaknade klockan 06.00 av att Sara hade lagt sig i sängen. " Vilken dörr kom jag från? " 
Starkt té och en rostad smörgås imorse stärkte oss tillräckligt för att vi skulle hinna med 11.15 bussen hem.

Idag har jag bara vilat upp mig, surat lite med för att jag inte får rösta i årets val. Hade gärna gjort det. Speciellt nu när man ska gå och bli politiskt aktiv. haha!!
Tror jag håller på att bli förkyld, huvudet värker, musklerna/kroppen gör ont och det gör lite ont i halsen.
My partner in crime var här en sväng med. Nu ska vi sluta ljuga för varandra. Bara tala sanning.

Madde- Vi tänker på dig! Kom ihåg det!

Dagens låt: Otis Redding- Sitting on the dock of the bay
Helt underbar höstlåt. KAn itne sluta lyssna på den, och den sköna rösten är ju intefel heller. 

 PEACE på er, mys vidare denna söndagskväll.

//Elin


Ojojoj

Hej hej bloggen och alla andra. Är hos Elin nu och hon ville att jag skulle blogga något riktigt bra så jag får väll försöka med detta. Är än en gång väldigt dåligt på att uppdatera mitt liv här på Internet. Det är iofs ganska svårt när det inte händer så mycket men jag ska försöka ändå.

Jag har ju börjat med att ta körkort på allvarligt vis nu. Detta menas med att jag måndag till fredag denna vecka har varit i Jönköping. Bussen är väldigt dryg men jag har överlevt. Det är ju bara en vecka kvar förhoppningsvis! =) Det är väldigt mycket mer bilar i Jönköping än i lilla Ulricehamn. Allt är mer kan man säga. Så många trafiksingnaler, körfältsbyten, skyltar och människor är jag inte van vid. Lite läskigt men min körskolelärare är väldigt bra. Han har tagit över pedalerna ett antal gånger men jag lär mig iaf något varje lektion!

Annars har jag varit väldigt trött hela veckan. Men i går ringde en kompis och ville att jag skulle på fest i Blidsberg. Väldigt fiiiin liten by det där. Sen skulle vi gå till Pluto men av nån helt konstig anledning blev vi VÄLDIGT trötta och ville åka hem och lägga oss i stället. Inte allt för kul avslut på kvällen men det var ok ändå.

I dag har jag varit och röstat för första gången. Inte allt för spännande. Jag och Joel hann dock inte bilda ett Ninjaparti. Får blir tills om fyra år! Då ska vi regera! =) Haha!

Mm, detta var min vecka typ. Ganska tråkigt men sånt är livet. Nu när jag är med Elin är ju livet underbart iaf. Kanske skulle till Emelie i kväll och ha valvaka. Är dock inte allt för intresserad men man kan ju spela X-BOX i stället! =) Haha!

Nu tror jag att det är bra för i dag! Ha det bra ute i världen! Jag har inte en favoritlåt nu för tiden. Bara en väldigt rolig video som jag sett en gång och den var typ 3 minuter och den gör att men ler lite! =) Over and out!

Saknaden av USA...

Sitter och kollar på lite bilder från USA.  Längtar tillbaka så fruktansvärt mycket. Det är inte det att det är tråkigt här hemma, tvärtom, har nog inte haft så roligt på länge. Men jag saknar det ändå. Alla mail från kompisarna i USA om att CC har börjat igen, att vi förlorar i football och David som säger att det är "full 30" på kvällen gör att saknaden smyger sig på..
 
Idag är det 5 år sen Twin Towers föll.. Så otroligt sorgligt. Vet inte riktigt vad som skulle hänt om jag var i USA detta året istället för förra, minnesstund och tyst minut säkert, det hade varit intressant att uppleva det. Se hur det är på riktigt. Kan inte förstå hur någon/några kan vilja skada så många, och det är ju inte bara offren som drabbas, det drabbar ju deras familjer med. Visste ni att 700 barn är faderslösa för deras pappor dog i WTC innan dem hann födas. Hemskt.

Ikväll har det insmugit sig en liten Anna-abstinens. Människan har ju åkt till JKPG för att skaffa körkort.
Hur går det?
På tal om körkort ärdet imorgon dags för mig att gå på ytterligare en teorilektion. Denna gången är inte Sara där och kan mata mig med tuggummi när hungern och tristessen börjar smyga sig på. Efter 15 min...
Såg att det har kommit upp en ny skylt i kafeterian "Kaffekoppar börjar försvinna, om du skall dricka kaffe/te utanför kafeterian, var god använd plastmuggar". Fick dåligt samvete då jag har två koppar i skåpet och kom på att jag glömde en idag utanför biblioteket. Jag är en dålig människa. Imorgon skall jag gå och lämna tillbaka dem. Och leta reda på den borttappade.

Dagens låt: Jason Mraz- I'm yours
Otroligt bra låt. Sådär härligt sjunga med trallalalla refräng och verserna är så underbara. "I tried to be chill but you so hot that I melted".
Är helt såld på den. Kan inte sluta lyssna. Sitter med ett fånigt leende på läpparna i 4:17 minuter. Och 4:17 minuter till. Helt underbar.

Nu ska jag dra mig. Ska ut och övningsköra, så håll er inne. Och se till att flytta på alla stensuggor...
//Elin

Hallo

Hej, okej. Skulls skriva lite här då för en gång skull. Elin hade ju varit duktigt i dag så nu får väll jag vara det också tänkte jag!

I morgon ska jag springa min första D21 tävling. Kommer inte gå så bra skulle jag tro för jag har inte tränat så mycket men jag lever på hoppet som jag säger jämt. Sen ska jag och några kompisar gå på bio. Lilla kyckligen blir det. Den ser så gullig ut den där kyckligen. Vad som händer resten av dagen återstår att se. Lite bilkörning kanske. Ska ju trots allt börja på seriöst måndag och fått uppskrivningtid redan så jag måste nog lägga ner min själ i körkortet ett tag nu framöver. Jönköping bär det av till men det kommer nog att gå bra.

I kväll har jag jobbat. Det var som vanligt, ganska drygt men det gick ändå. Alla gammlingar är så snälla mot mig! =) Fick några extra dagar nu framöver också. Det behövs när man fortfarande är mellan två jobb. Ska nog hitta det där jobbet snart ändå. Det väntar nog på mig skulle jag tro nån stans. Madde hade ju tur. Hoppas jag också ska ha det! Hej Madde föresten om du läser detta! Saknar dig!

Nu ska jag sova och ladda inför i morgon! Ha det bra där ute! //Anna

Vecka 36...

Fruktansvärt fort går veckorna nu förtiden. Vart tar all tid vägen egentligen? Fruktansvärd tanke att tänka att man snart måste börja växa upp och klara sig själv. Hemskt. Usch. Panikångest bara jag tänker på det.

I tisdags var det dags för politisk information med alla partier. nästan. inte M. Men vi fick ju SPI istället! Friskt vågat, hälften vunnet. Inte riktigt kanske.

På söndag ska vi fira pappas födelsedag. Lite panik över det med, vad vill han ha? Mamma föreslog en stege... men jag menar, hur jävla kul är det att få en stege?! Fast om det är vad han önskar sig så visst.
Be my guest. det är ju inte direkt så att man kan få stegen på sängen på morgonen, eller det kan man väl, men den kommer ju inte in genom sovrumsdörren.. Da får man ju slå av den på mitten först, och då förlorar ju stegen sitt värde. Då är den ju halv.

Ikväll blir det mysigt. Filmkväll med J,J,S och C. myspysigt värre. Pizza och nån bra film såklart. Absolut inte en med hajar. Blir nog pizza till kvällsmat. Brukar bli det med dem.

Fick ett riktigt utbrott idag i matsalen. Hittade ett svart hårstrå i min dragonfisk. Fruktansvärt. Inte blev det bättre av att Nisse, Daniel och Erik satt och sa från vem och vart ifrån hårstrået kunde komma.
Igår hände samma sak. Sara hittade ett hårstrå i sin snickerskaka, vad är det med folk som lagar mat och bakar? Antingen skaffar ni er hårnät, rakar av er allt hår, eller ser till att ha superhår som inte faller av i första taget. Det är iallafall vad jag skulle gjort ifall jag skulle laga mat åt andra människor.

Nej, nu ska jag bege mig ner på stan för att välja ut en film på Videomix. mm, spänannde!

Dagens låt: Peggy lejonhjärta- framåt är bakåt och bakåt är fel. (Stopp)
Vet egentligen inte varför jag gillar den. Inte alls i den genre musik som jag brukar lyssna på. Inte alls. Men nåt får mig att sjunga med, gärna högt så alla andra hör det med. "Stopp, vänta det är kallt ute.." 

//Elin

Förlåt...

Vi har syndat, vi har haft fullt upp, vi har inte haft tid att blogga på senaste! Det har varit så mycket med skola och arbetsförmedlingen. Förlåt än en gång.. nu lovar vi att bättra oss.. (10 fingrar upp till Gud..)

Så vad har hänt?
-
Kräftskiva hos Elin. Mysigt, mycket mysigt.
-Pluto för Anna.
-Säga hejdå till Madeleine.. tyvärr.
-Arbetsförmedlingen.
-Tingsholm.
-Löptest för Elins del. Fruktansvärt.
-Chokladbollssmet.
-Promenader i skogen.
-Idol. Äntligen är förnedringstv'n tillbaka.

Imorgon är det återigen skola för Elins del och försöka hitta på något att göra för Anna. Men så är det när man är "inte arbetslös, mellan två jobb". Aja, nu får det vara bra för denna gången.

Puss på er alla från Elin och Anna!