Doris.

Sommarens sista dag spenderades på bästa sätt. Klockan 09.00 skulle vi möta Ida vid Ica. Vi körde med akademisk kvart för att tjuvstarta roadtripen till Linköping och var som sig bör sena. Matsäck inhandlades i form av bananer och munkar och sen bar det av hem till mig för en kissepaus för både djur och människor. Runt 10 kom vi äntligen iväg. Tidernas mest oplanerade roadtrip tog sin början och det som skulle tagit ca 1:38 timmar enligt eniro tog oss ungefär 6 timmar.

Från Ulricehamn for vi österut mot Jönköping. Panikbromsar utanför Mullsjö, letar efter Ryfors konfektyrer, kommer till en golfklubb men hittar efter många om och men ett gult hus med en groda, en gris och en delfin. Och med genitalier helt i choklad såklart. Därefter styrde vi kosan för andra gången mot Jönköping, men kom till en parkeringsficka vid vägkanten där Ida och jag åt som sig bör och Johanna hällde ut sin yoghurt i knäet. Slöseri.

Efter pausen fortsatte vi mot Jönköping, svischade förbi och hamnade i Gränna. Polkagrisar och lunch stod på schemat. Dyrt, segt och torrt sammanfattades våra varma smörgåsar men vägdes upp av de fina husen som vi ska köpa för några miljoner. I Gränna skedde ett byte av förare och Johanna fick sätta sig på passagerarsidan och jag fick lov att köra Doris. Något mer aggressiv i min körning än Johanna men fram kom vi efter ett febrilt letande efter Ödeshög och ett snabbt stopp för posande i Väderstad.

Linköping var vårt enda mål och väl där hittade vi en statoilmack men sedan var det diffust. Efter ett visst cruisande på stan köpte vi mat åt Daniel och åkte för att föda honom. Imponerade gjorde han med en städad lägenhet, städad toalett samt citrondoft i badrummet. Mot kvällningen försökte vi skaffa nya vänner åt honom och hittade en. Medan de gick på spökvandring åkte vi till Olkorridoren och drack te, löste rubiks kub, spelade tv-spel och snackade skit. När klockan närmade sig ett och alla började bli trötta satte vi oss i en något tröttare Doris och for hemåt. Eloge till Ida som nog aldrig har pratat så mycket i hela sitt liv för att hålla oss vakna.

Och Doris. Vad skall man säga? Sveriges kanske äldsta 14åring. Men som hon går. Röd och blänkande. Snabb på gasen, och liten nog för att parkera. Hon är säker gamla Doris.

Dagens låt: Kikki Danielsson- God morgon

Se solen, åter stiger solen.
Se solen, det blir en härlig dag.
God morgon, god morgon.

Se här kommer dagen,
ljusare visioner.
Sången har fått vingar,
åter glada toner.

Borta är nu natten,
hör på alla skratten.
God morgon, god morgon,
god morgon, god morgon.


//Elin

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback